Σ. Πέτσας: «Όχι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων την Ανάσταση και Πάσχα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, διευκρίνισε για ακόμη μια φορά ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, μακριά από τα χωριά και το ψήσιμο, μακριά από τις εκκλησίες μας. Όπως είναι γνωστό οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησιές θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Τόνισε ότι περιπτώσεις όπως οι 2 εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα αποδοκιμάζονται και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, παραβιάζοντας ταυτόχρονα και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

«Κρατάμε την Πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.»

Η Αστυνομία και το Λιμενικό θα προχωρήσουν σε πιο αυστηρούς ελέγχους καθώς δεν επιτρέπονται επισκέψεις και μετακινήσεις την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα για να γιορτάσουμε.

«Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορωνοϊού και ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα, όλοι μαζί, όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας.»

Παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, λιμάνια, αεροδρόμια θα ελέγχονται συνεχώς για παραβάσεις.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – 13/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!