Πιο μακριά η Αττική από το επίπεδο 4 σε σχέση με άλλες περιοχές – το Rt κοντά στο 1

Ακολουθούν ορισμένα σημαντικά σημεία για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με την ενημέρωση της Παρασκευής στο Υπουργείο Υγείας.  

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε ότι το Rt είναι κοντά στο 1, δηλαδή η επιδημία στη χώρα μας είναι σε μια κατάσταση «ανακύκλωσης», με άλλες φορές να ξεπερνάει το 1 ενώ άλλες χαμηλότερο από 1. Το προφίλ των θανάτων δεν έχει αλλάξει, σε πλειοψηφία είναι μεγάλης ηλικίας.

Τα ενεργά κρούσματα δεν είναι πάνω από 20.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Σχετικά με την Αττική υπάρχουν αρκετές αυξομειώσεις στα κρούσματα και διακρίνεται γενικά από μια σταθερότητα που είναι ευαίσθητη, ενώ ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχουν και θετικά σημεία για τη συγκεκριμένη περιφέρεια. Οι εκτιμήσεις ωστόσο μπορεί να κάνουν και λάθος, κάτι που συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι ανησυχούμε για όλες τις περιοχές διότι είναι πολύ εύκολο μέσα σε 48 ώρες μικρές εξάρσεις σε περιοχές να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα. Επίσης, η Αττική είναι πιο μακριά από το επίπεδο 4 σε σχέση με άλλες περιοχές και συμφώνησε ότι υπάρχει σταθερότητα σύμφωνα με τα στοιχεία και τους δείκτες. Υπάρχει ένα όριο** το οποίο έχει θέσει η Ε.Ε. προκειμένου μια περιοχή να περάσει στο κόκκινο επίπεδο. Η Κοζάνη ήταν η πρώτη που πέρασε αυτό το όριο και πιο συγκεκριμένα το όριο ήταν 150 και η Κοζάνη είχε 159,7. Την ίδια στιγμή ο κεντρικός τομέας της Αττικής υπολείπεται του ορίου αυτού. Ταυτόχρονα στα Ιωάννινα ο δείκτης απέχει από το 150 αλλά όχι σημαντικά.

**Ο αριθμός των κρουσμάτων σε διάστημα 14 ημερών ανά 100.000 άτομα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 150

16/10/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!