Σ. Πέτσας: «Αν χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια θα γίνει και αυτό»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για άλλη μια φορά έκανε δηλώσεις σχετικά με τις μετακινήσεις και το Πάσχα, ενώ έγινε ιδιαίτερα σαφές ότι θα κλείσουν και τα διόδια αν χρειαστεί.

Η μετακίνηση από αστικό κέντρο σε χωριό δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τον περιορισμό μετακινήσεων. Ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις είναι κάτι που εξετάζεται μέσα στα επόμενα 24ωρα και θα ισχύει κυρίως για όσους είναι ασυνεπείς. Ο Σ. Πέτσας ανέφερε πως η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα στις μετακινήσεις και είναι κάπως «άδικο» για αυτούς να υπάρχουν κάποιοι που δεν συμμορφώνονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποιες αναφορές που το ίδιο πρόσωπο πηγαίνει 2-3 φορές στο σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας ή άλλες αναφορές που τα ίδια άτομα πραγματοποιούν 3-4 φορές την μέρα ατομική άσκηση.

«Υπάρχει κατάχρηση από λίγους. Κάνουμε συνεχώς έκκληση σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται, να μη θέτουν σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους επαγγελματίες που εργάζονται για να τους εξυπηρετήσουν, ούτε φυσικά το σύστημα υγείας»

Πηγή: Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» 03/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!