Σ. Τσιόδρας: 48 νέα κρούσματα – στους 20 οι θάνατοι

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σ. Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ανακοίνωσε παγκοσμίως 396.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού μέχρι στιγμής σε 197 χώρες. Οι θάνατοι παγκοσμίως έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 17.000. Σχετικά με τη χώρα μας, αναφέρθηκαν 48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 743. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 134 και οι 45 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 έτη. Να τονιστεί ότι η αύξηση του αριθμού εκείνων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ που είναι κατά 10 περισσότεροι, οφείλεται στο γεγονός ότι ο απολογισμός αποτυπώνει και στοιχεία από τις προηγούμενες ημέρες.

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι 20 με μέση ηλικία τα 75 έτη. Οι συμπολίτες μας που έχουν πάρει εξιτήριο είναι 32.

Επίσης σε χώρες όπως η Γερμανία αναφέρονται ως μοναδικά συμπτώματα η ανοσμία, ενώ η πόλη της Ν. Υόρκης αρχίζει και γίνεται το επίκεντρο μετάδοσης του ιού.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα στις 24/03/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.