Σε λειτουργία η πλατφόρμα εμβολιασμού – δείτε πώς κλείνουμε ραντεβού

Σε λειτουργία είναι και επίσημα η πλατφόρμα, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr/

Εκεί υπάρχει ειδική μπλε πλατφόρμα, όπου οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ και να κλείνουν το ραντεβού. Εναλλακτικά, οι πολίτες στέλνουν sms το ΑΜΚΑ τους στο 13034 για να ελέγξουν αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα.

Πώς προγραμματίζω Ραντεβού

Ο Πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr/ (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα).

Με την άυλη συνταγογράφηση. Το σύστημα θα προτείνει στοχευμένα ραντεβού ανάλογα τη διεύθυνση που έχει δηλωθεί. Ύστερα θα έρχεται μήνυμα με κωδικό και ο πολίτης θα πρέπει να απαντήσει στο προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034), γράφοντας τον κωδικό που του έχει δοθεί.

Για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. Ο Πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός. Σχετικά με τα ΚΕΠ θα μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο με υπεύθυνη δήλωση να κλείνει ραντεβού.

Όποια διαδικασία και να ακολουθήσει ο πολίτης, θα παράγεται ένας κωδικός που θα πρέπει να τον έχει στη διάθεσή του ο πολίτης για τον εμβολιασμό.

Προτεραιότητα σε αυτό το στάδιο εμβολιασμού έχουν όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 85 ετών και άνω. Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διενέργεια εμβολιασμών σε αυτές τις ηλικίες.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!