Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια – ποιες παραμένουν σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσεται ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας με 732 ενεργά κρούσματα και η περιφερειακή ενότητα Ευβοίας πλην της Σκύρου. Ισχύει από Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει ο δήμος Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, ο δήμος Θήρας, ο δήμος Μυκόνου.

Υπενθυμίζεται ότι στις παραπάνω περιοχές είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, όπως και τα σχολεία ειδικής αγωγής). Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από 13/02 είναι οι εξής περιοχές: ο δήμος Εορδαίας, ο δήμος Θηβαίων, ο δήμος Τανάγρας, ο δήμος Σπάρτης, η Π.Ε. Ζακύνθου, ο δήμος Πίδνας  Κολινδρού, ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, ο δήμος Τεμπών, η Π.Ε. Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων και ο δήμος Καρπάθου.

Στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ισχύουν τα μέτρα του επιπέδου μητροπολιτικών περιοχών για 1 ακόμα βδομάδα έως Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!