Σύψας: Χριστούγεννα μόνο με οικογένεια – προς άνοιγμα τα δημοτικά αρχές Ιανουαρίου

Υπάρχει μια πολύ βραδεία αποκλιμάκωση της επιδημίας όπως φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στην απόδοση του lockdown από τις 7 Νοεμβρίου, δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, Ν. Σύψας.

Όσον αφορά τις νοσηλείες και τους θανάτους η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή και τόνισε ότι σε αποδεκτά νούμερα θα φτάσουμε στο νέο έτος. Σχετικά με τους διασωληνωμένους, εκτιμάει ότι μέσα Ιανουαρίου θα μειωθούν στους 200, που θεωρείται ένα ασφαλές όριο.

Σχετικά με τις γιορτές και το ρεβεγιόν, ο κ. Σύψας ανέφερε την ενδοοικογενειακή διασπορά, ότι ο ιός διασπείρεται μέσα στα σπίτια. Προτείνει τα Χριστούγεννα να γίνουν μόνο με την οικογένειά μας, να μην έχουμε διαφυγές καθόλου. Τα επόμενα Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα, τόνισε και ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια φορά.  

Σχετικά με τα σχολεία, αν συνεχίσει η βραδεία αποκλιμάκωση, 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά, δήλωσε ο λοιμωξιολόγος. Αν συνεχίσει η πτωτική τάση και δεν πιέζεται το σύστημα υγείας, τότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Μιλώντας για την εκκλησία, ο ιός μεταδίδεται όταν χρησιμοποιούμε τα ίδια σκεύη και ότι στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της, είπε ο Λοιμωξιολόγος και συμπλήρωσε πως «τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία».

«Πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα. Προέχει η δημόσια υγεία. Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο.»

14/12/20 – δηλώσεις στο ΣΚΑΪ

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!