Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Η Ελλάδα χωρίζεται σε 2 ζώνες

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα λιγότερα κρούσματα στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα. «Ωστόσο πρέπει να δράσουμε τώρα, πριν λυγίσουν οι μονάδες εντατικής από το βάρος ζωών που κινδυνεύουν.»

Τα νέα μέτρα

Από την Τρίτη 03/11/20 στις 6.00 το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα σχέδιο 2 ζωνών. Το ένα θα είναι της επιτήρησης και το άλλο αυξημένου κινδύνου. Στην πρώτη ζώνη στην ουσία εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές και θα ισχύουν τα εξής:

Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Περιορισμός κυκλοφορίας από τις 12.00 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί.

Τηλεργασία 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πλήρης τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Οι πορτοκαλί και οι κόκκινες περιοχές εντάσσονται στη δεύτερη ζώνη (πρόκειται δηλαδή για τη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική) πλέον και ισχύουν τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης (εξαιρείται η κατ’ οίκον διανομή και η παραλαβή από το κατάστημα). Το ίδιο ισχύει για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης. Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία, θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.

Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Διατηρείται η λειτουργία του λιανεμπορίου, της βιομηχανίας και των σχολείων. Παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες όπως ξενοδοχεία και κομμωτήρια.

Δεν υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας όπως π.χ. με μηνύματα.

Ο πρωθυπουργός επίσης δήλωσε ότι θα υπάρξει σχέδιο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Μην χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, είπε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας το διάγγελμα.

31/10/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!