Τι δήλωσε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας για αντιφλεγμονώδη, παρακεταμόλη, πίεση

Δεν σταματούν τα fake news αυτές τις μέρες καθώς όλο και περισσότερα άρθρα και «ενημερωτικά» κείμενα δημιουργούν παραπληροφόρηση στο κοινό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, ο κύριος τρόπος μετάδοσης εξακολουθεί να είναι μέσω αεροσταγονιδίων και όχι αερογενής.

Σε σχέση με τα αντιφλεγμονώδη, που όπως ακούστηκε από πολιτικό της Γαλλίας, πως πιθανά συντελούν σε μια πιο βαριά νόσο, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για την τεκμηρίωση της σχέσεως, της χρήσεως αντιφλεγμονωδών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο, ως παυσίπονα και αντιπυρετικά με την πρόοδο της νόσου.

Οπωσδήποτε, η άμυνα του οργανισμού έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με την απομάκρυνση του ιού από τον οργανισμό μας.

Είναι ασφαλέστερη, και μετά από την καθοδήγηση και την οδηγία του γιατρού, του προσωπικού γιατρού, η χρήση παρακεταμόλης. Την ξέρουμε όλοι και την χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Μέχρι να αποσαφηνιστεί αν όντως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, ουσίες όπως η ιβουπροφένη και άλλες, τις οποίες χρησιμοποιούμε σε καθημερινή χρήση στο σπιτικό μας μπορεί να επιδεινώνουν ή να αυξάνουν την προδιάθεση για μια πιο σοβαρή νόσο.

Και, επίσης, ακούστηκε τις τελευταίες δυο μέρες, μια συσχέτιση με τα φάρμακα για την πίεση, την αυξημένη πίεση. Και εδώ πρέπει να πούμε ότι κάποια από τα πολύ κοινά φάρμακα για την πίεση, τα οποία οι ασθενείς τα ξέρουν και τα παίρνουν σε συνεννόηση με τους καρδιολόγους τους, δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης και ίσως μάλιστα να δρουν και προστατευτικά.

Το κοινό να εμπιστεύεται τις επιστημονικές πληροφορίες. Να μη σπεύδει να διακόψει αγωγή που παίρνει ήδη για χρόνιο νόσημα, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του.

Πηγή: Ενημέρωση συντακτών υγείας από τον κ. Τσιόδρα στις 15/03/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!