Χαρδαλιάς: Σκληρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Ελευσίνα – δείτε τα μέτρα

Έκτακτες ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα:

Το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί σε κάποιες περιοχές παρά τα μέτρα που εφαρμόζονται για τον έλεγχο της διασποράς. Σε συνεννόηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, αποφασίζεται η αυστηροποίηση του τρέχοντος απαγορευτικού με ισχύ από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί και για 7 ημέρες.

Τα επιπρόσθετα μέτρα είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, εξαιρουμένων των εργαζομένων με άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμη και της μεθόδου click away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος, εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών και όχι πάνω από 10 άτομα. Επίσης αναστέλλεται η ελεύθερη πρόσβαση σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

Εφαρμόζεται η μαζική εφαρμογή ελέγχων στις περιοχές αυτές με rapid test και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και κάτω Φούσα, Γκορυτσά, Σοφό Ασπροπύργου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και Μάνδρας.  

Επιπλέον, θα εφαρμοστεί μοριακός έλεγχος κάθε 5 μέρες στους εργαζόμενους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

Θα γίνει μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο, σε χώρους και δομές για αυτό το σκοπό και ειδικά όταν η κατ’ οίκον απομόνωση δεν είναι ιδιαίτερα εφικτή και εγκυμονεί κινδύνους για τα μέλη της οικογένειας.

Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών.

17/12/20 – Έκτακτη Ενημέρωση από τον Υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!