Χαρδαλιάς: Τι ισχύει για μετακινήσεις, σχολεία, εκκλησίες στην Αττική

Παρουσιάστηκε η εξειδίκευση των μέτρων από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τους αρμόδιους.  

Από την Πέμπτη στις 6.00 το πρωί και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για την περιφέρεια Αττικής ισχύουν τα εξής:

Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 5.00 το πρωί τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00 μέχρι τις 5.00 το πρωί. Σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τη χρήση του SMS 6 που αφορά την άσκηση, τελικά δεν απαγορεύεται. Μπορεί δηλαδή ο πολίτης να μετακινηθεί σε άλλο δήμο για λόγους άσκησης. Σχετικά με τις μετακινήσεις σε άλλη περιφέρεια, απαγορεύονται, εκτός από τους λόγους εξαίρεσης, όπως π.χ. για λόγους εργασίας, υγείας κ.λπ.

Σχετικά με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς και όλες οι εκπαιδευτικές δομές θα λειτουργούν, δηλαδή, εξ αποστάσεως. Με φυσική παρουσία θα λειτουργούν τα σχολεία ειδικής αγωγής. Σε αναστολή λειτουργίας θα βρίσκονται οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Στις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, θα επιτρέπονται ο οδηγός και μέχρι 2 επιβάτες (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα, άτομα που χρειάζονται βοήθεια).

Στους χώρους λατρείας σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή δεν θα επιτρέπεται η παρουσία φυσικών προσώπων, παρά μόνο του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και θρησκευτικού λειτουργού. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!