11,5 δις δολάρια οι παράνομες συναλλαγές σε κρυπτονόμισμα

Σύμφωνα με έρευνα της Chainalysis για το έτος που μας πέρασε (2019), 11,5 δις δολάρια ήταν οι συναλλαγές που σχετίζονταν με παράνομη δραστηριότητα σε κρυπτονόμισμα και μόλις το 1,1% της συνολικής δραστηριότητας. Το μεγαλύτερο μερίδιο από τις παράνομες δραστηριότητες είχαν οι απάτες.

Να τονιστεί ότι το προηγούμενο έτος το 35% των Αμερικανών millennials και το 18% όλων των Αμερικανών είχαν αγοράσει κρυπτονόμισμα. Η αποκεντρωμένη και σχεδόν ανώνυμη φύση των κρυπτονομισμάτων είναι μια ελκυστική επιλογή για την παρανομία, ωστόσο επειδή οι συναλλαγές καταγράφονται, με τα κατάλληλα εργαλεία είναι εφικτό να παρατηρηθούν οι παράνομες δραστηριότητες.

Τα κρυπτονομίσματα της έρευνας αφορούσαν τα: BTC, ETH, LTC, BCH, USDT, PAX, ZRX, BNB, OMG, USDC, TUSD, DAI, WETH, HT, GNO, ZIL

Πηγή: Chainalysis

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.