Η PayPal «μπαίνει» στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων – ποιες οι νέες δυνατότητες

Η PayPal Holdings Inc εισχώρησε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και θα είναι εφικτό για τους πελάτες να αγοράζουν, να πωλούν και να κρατούν bitcoin αλλά και διάφορα ψηφιακά νομίσματα, χρησιμοποιώντας τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια της εταιρείας. Παράλληλα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα για να πραγματοποιήσουν αγορές από τους 26 εκατομμύρια συνεργάτες της PayPal, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας.

Για αρχή τις παραπάνω δυνατότητες θα τις έχουν οι αμερικάνικοι λογαριασμοί της PayPal μέσα στις επόμενες βδομάδες, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες στις αρχές του 2021. Ωστόσο οι πληρωμές σε κρυπτονομίσματα θα διευθετούνται με τη διαμεσολάβηση παραστατικού χρήματος όπως δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι οι έμποροι δεν θα λαμβάνουν εικονικά νομίσματα.

Η PayPal διαθέτει περίπου 346 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς παγκοσμίως.

21/10/20

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.