Συγγραφείς μας εύχονται για τo 2023

Συγγραφείς μας εύχονται για τo 2023, ευχές όμορφες, πρωτότυπες, άλλες απλές και άλλες λίγο πιο λογοτεχνικές…

Anna Lykou

Άννα Λύκου – Χρωματοπαγίδα (Εκδόσεις Άνω Τελεία)

Δύο χιλιάδες είκοσι τρεις όμορφες στιγμές και άλλες τόσες ευχομαι σε όλους για τη νέα χρονιά που βρίσκεται στο κατώφλι μας ή για αυτήν στης οποίας το κατώφλι στεκόμαστε όλοι εμείς διστακτικά. Δύο χιλιάδες είκοσι τρεις καινούργιες γέφυρες προς την ευημερία μας κι άλλες τόσες εφαρμόσιμες λύσεις στα αμέτρητα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί γύρω και μέσα μας.
Εύχομαι να ημερέψει ο κόσμος, να βρει τον τρόπο να αγαπά – τον εαυτό του και τους γύρω του, να δημιουργεί αντί να καταστρέφει, να τολμά αντί να φοβάται, να προσφέρει ελπίδα. Να ζει την ελπίδα.
Υγεία και αγάπη• και βιβλία, βιβλία, βιβλία γιατί σε μια σελίδα τσακισμένη και σε δύο γραμμές υπογραμμισμένες με μολύβι βρίσκεται πολλές φορές το κλειδί όλων των παραπάνω.

Antwnis Xaristos

Αντώνης Ε. Χαριστός – Αγία Οικογένεια (Εκδόσεις Γράφημα)

«Να πιστεύεις στον άνθρωπο· να, ένας καλός λόγος για να διαβάζει κανείς λογοτεχνία» Εύχομαι ο νέος χρόνος να μην αποτελέσει μία ακόμη εναλλαγή αριθμών στο ημερολόγιο, αλλά να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα και τους ανθρώπους γύρω μας.

Έλενα Μπολονάση

Έλενα ΜπολονάσηO Λύκος Μένει Σπίτι (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Εύχομαι στους αναγνώστες, στη συντακτική ομάδα του yourearticles.com και σε όλο τον κόσμο, υγεία, χαρά και ό,τι η καρδιά του καθενός επιθυμεί, η νέα χρονιά να του το χαρίσει απλόχερα. Θα δανειστώ από τον «όρκο του ορφανοτροφείου» την αγαπημένη μου φράση, για να ευχηθώ σε όλους μας και κυρίως στα παιδιά, τα όνειρα να γίνουν οδηγοί στο αύριο, χωρίς φόβο, με πίστη και ελπίδα πως όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ελπίζω σε ένα μέλλον όπου κάθε παιδί θα εισπράττει αγάπη και θα νιώθει ασφάλεια, προστατευμένο από «λύκους» κάθε μορφής. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!

Βεατρίκη Σαΐας Μαγρίζου

Βεατρίκη Σαΐας Μαγρίζου – Το βραχιόλι της φωτιάς (Εκδόσεις Καστανιώτης)

Εύχομαι Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά! Ας μας φέρει η νέα χρονιά μόνο ευχάριστες εκπλήξεις και έστω λίγη από την χαμένη μας αθωότητα !

Xristopoulou Penelope

Χριστοπούλου Πηνελόπη – 5 ιστορίες ντροπής (Εκδόσεις Ελκυστής)

Αν υπάρχει κάτι που μας ενθουσιάζει αυτές τις γιορτινές μέρες τότε αυτό είναι η ελπίδα του καινούργιου, ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά, για έναν καλύτερο εαυτό, ελπίδα πως οι στόχοι μας επιτέλους θα επιτευχθούν .Μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη….. Καλή χρονιά εύχομαι με λιγότερα «θα» μέσα μας και περισσότερες δράσεις ώστε να γίνουν αυτές οι ευχές του καθενός πραγματικότητα.

Xristina Psyla

Χριστίνα- Μαρία Ψύλλατριλογία ”Νυμφαιά Ακαδημία” κυκλοφορούν: 1)Η Φλόγα της Ελεγκάντι και 2)Η Βασίλισσα του Χρόνου (Εκδόσεις Πηγή)

Όταν η Ειρήνη με ρώτησε αν θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ευχή ένιωσα απίστευτη χαρά και ευγνωμοσύνη. Γιατί θα μου πείτε, και θα σας απαντήσω. Η λέξη «ευχή» για εμένα είναι κάτι πολύ σημαντικό και συνάμα πολύ προσωπικό. Μπορείς να ευχηθείς σε όλους το ίδιο αλλά για τον καθένα να θυμίζει κάτι ξεχωριστό. Το ξεχωριστό λοιπόν που θέλω εγώ να μοιραστώ μαζί σας είναι να σας ευχηθώ με το νέο έτος (αυτό ή τα τόσα ακόμη που θα έρθουν) να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Να ρισκάρετε, να πιστέψετε στις δυνάμεις και τα θέλω σας, να είστε αληθινοί και να μην τα παρατάτε. Εύχομαι δηλαδή να αγωνίζεστε για να γίνετε ευτυχισμένοι.

Danai Imprahim

Δανάη Ιμπραχήμ – τριλογία ”Ο Θησαυρός της Δαμασκού” κυκλοφορούν και τα 3 βιβλία της σειράς (Εκδόσεις Πηγή):

Όλοι θέλουμε λίγη μαγεία στη ζωή μας. Γι’ αυτό άλλωστε καταφεύγουμε στα βιβλία. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό από μία ιστορία που θα μας βοηθήσει να αποδράσουμε από την πραγματικότητα. Και δεν υπάρχει πιο μαγική στιγμή από τα Χριστούγεννα. Καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη και υπέροχα βιβλία.

Spyros Kiorsavas

Σπύρος Κιορσάββας – τετραλογία ΄΄Το χρονικό της Λανιακέα΄΄ κυκλοφορούν 3 από τα 4 βιβλία της σειράς: 1)Το χρονικό της Λανιακέα, το ζωντανό βιβλίο, 2)Το χρονικό της Λανιακέα, τα κλειδιά του Τιτάνα, 3)Το χρονικό της Λανιακέα, οι διεκδικητές της δύναμης (Εκδόσεις Ελκυστής)

Τι να ευχηθώ για τη χρονιά που έρχεται; Όλες οι καλές ευχές θα είναι ήδη πιασμένες, οπότε χάνουμε ήδη στην πρωτοτυπία… Δύσκολα τα πράγματα. Αντί να ασχοληθώ λοιπόν με αγάπη, υγεία κι ευτυχία, λέω να σας ευχηθώ άλλα πράγματα, πιο καθημερινά. Σας εύχομαι, λοιπόν, να βρείτε το άλλο μισό της κάθε κάλτσας σας. Να μπαίνετε σε ένα δωμάτιο και να θυμάστε το γιατί. Να υπάρχει πάντα μια θέση στο αστικό για εσάς. Να μη ξεχνάτε τίποτα από τη λίστα με τα ψώνια. Εύχομαι, επίσης, να σταματήσετε να ασχολείστε με τα άτομα που σας άφησαν στο ‘διαβάστηκε’, να υπάρχουν πάντα εκπτώσεις στα πράγματα που θέλετε να αγοράσετε και τα βαρετά μαθήματά σας, ή οι βαρετές δουλειές σας, να διακόπτονται πάντα από την ξαφνική εισβολή κουταβιών, που έρχονται διψασμένα για χάδια (σε περίπτωση αλλεργίας, do not engage!). Για το τέλος, η σημαντικότερη ευχή: να μπορείτε πάντα να βρείτε το αστείο σε κάθε κατάσταση. Και να θυμάστε ότι, ακόμα κι αν έρθουν τα δύσκολα, έχετε πάντα ανθρώπους που σας αγαπάνε. Καλή χρονιά!

Alexandra Tsotsou

Αλεξάνδρα Τσότσου – Μάλλον δεν θα έπρεπε (Εκδόσεις Διάνοια)

Μία εκκίνηση, μια νέα αρχή για να ανασυνταχθούν, να αναθεωρηθούν και να επαναπρογραμματιστούν σκέψεις, όνειρα, σχέδια, επιθυμίες και προσδοκίες.
Ένα πλάνο, που υπάρχει στην επιφάνεια του μυαλού για να δημιουργήσει ένα νέο ορίζοντα, ένα καμβά με αμέτρητα «to do list» προς υλοποίηση.
Πώς όλα αυτά, όμως, θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται μέρα με τη μέρα;
Να γίνονται αληθινά μέσα από αμέτρητες σκέψεις, συναισθήματα και μια αέναη ενέργεια. Πρωτίστως το άυλο ήταν αυτό που συνδέθηκε με την ανθρώπινη υπόσταση και ολοκληρώθηκε ως διεργασία.
Σώματα, χέρια, βλέμματα και όλα αυτά που μόνο η υγεία επιτρέπει να χτίζεται καθημερινά. Να ζεις να απολαμβάνεις, να γελάς και να μοιράζεσαι στιγμές.
Χωρίς την υγεία, χωρίς αυτή την βασική προϋπόθεση δεν υπάρχει η στιγμή, ο έρωτας η ευτυχία. Δεν υπάρχει τίποτα χωρίς ζωή.
Δεν ζεις, δεν έχεις εμπειρίες και κανένα όνειρο και «πρότζεκ» δεν πρόκειται να αποκτήσει «Σάρκα και Οστα»
Για κάθε σκέψη, για κάθε επιθυμία, για κάθε «είναι και υπάρχω» θα ευχηθώ υγεία..
Υγεία, σε σένα που με διαβάζεις, που θα με διαβάσεις που θα με σκεφτείς και μαζί με μένα θα σκεφτείς την οικογένεια σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Όλα αυτά που σε γεμίζουν, σε κάνουν ευτυχισμένο, ζεις, ονειρεύεσαι και αφουγκράζεσαι την κάθε στιγμή του χρόνου.. σου εύχομαι να είσαι πάντα υγιής και μαζί με μας να χαρείς αυτή την κατάνυξη.
Εκείνα τα βεγγαλικά που θα σημάνουν πως ένας χρόνος πέρασε, ένας ακόμη έρχεται και εσύ είσαι εδώ να μας διαβάζεις.
Ευτυχής, υγιής και ευτυχισμένος..
Χρόνια πολλά με ΥΓΕΙΑ πάντα στην ζωή σου και όσα αναμένονται να έρθουν, θα ‘ρθουν!
Θα γίνουν, όπως ακριβώς τα έχεις ονειρευτείς.
Γιατί αξίζει να ονειρευτείς, τα όνειρά σου πριν τα ζήσεις..
Καλή Χρονιά !

Mairi Eleutheriadou

Μαίρη Ελευθεριάδου – Ένα Βαλς Κάτω από τ’ Αστέρια και Το πιο Μελωδικό Ρεφρέν (Εκδόσεις Οσελότος)

Εύχομαι υγεία, έμπνευση, αγάπη και δημιουργία. 2023 χαμόγελα, 2023 νέες ευκαιρίες που ξεδιπλώνονται μπροστά μας σαν τις σελίδες ενός νέου τετραδίου, έτοιμες να γεμίσουν με τις περιπέτειες μας.

Marilena Xarampopoulou

Μαριλένα Χαραλαμποπούλου – Τριάντα περιπέτειες του έρωτα (Εκδόσεις Διάνοια)

Εύχομαι την καινούρια χρονιά να αφήσουμε πίσω όλοι τα μίζερα συναισθήματα και να εστιάσουμε στον έρωτα, στην αγάπη και στο δόσιμο άνευ όρων. Να δώσουμε έμφαση σε πράγματα απλά που όμως κάνουν την διαφορά. Σε ζεστές αγκαλιές, αληθινά λόγια και ειλικρινή συναισθήματα. Και προ πάντων, να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Ας κάνουμε άλλα.. Διαφορετικά.

Xenofon Fournarakos

Ξενοφών ΦουρναράκοςΆρρητα ρήματα (Εκδόσεις Όστρια)Η ασκητική του Άγιου Έρωτα (Εκδόσεις Κέδρος)

Για να πραγματοποιηθεί μια ευχή απαιτείται η παρέμβαση μιας ανώτερης δύναμης. Αυτή η ανώτερη δύναμη δεν μπορεί να είναι ούτε η τυχαιότητα ούτε το νεκρό και άβουλο σύμπαν. Αυτή η ανώτερη δύναμη μπορεί να είναι μόνο ο Χριστός. Εύχομαι να ανοίξουμε τα πνευματικά μας μάτια και να το καταλάβουμε αυτό. Εύχομαι να αρχίσουμε να ζούμε με τρόπο που θα Του αρέσει για να λάβουμε το έλεος Του. Και να προσευχόμαστε περισσότερο.

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.