Ήξερες… την παραλία με την ροζ αμμουδιά στην Ελλάδα;

Ο λόγος για την παραλία «Μπέλλα Βράκα» (Bella Vraka) που βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος κοντά στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Πρόκειται για μια μικρή, γραφική, αμμώδη παραλία που κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Η παραλία αυτή είναι μοναδική και χαρακτηρίζεται ως ένας επίγειος παράδεισος. Η πρώτη ιδιαιτερότητά της είναι η στενή λωρίδα γης που διαθέτει, η οποία ενώνει τα Σύβοτα  με το νησάκι «Μεγάλο Μουρτεμένο». Επίσης, κάποιος μπορεί να περπατήσει μέσα στην θάλασσα και να φτάσει απέναντι, καθώς τα νερά είναι ρηχά (ως 40 πόντοι).

Η δεύτερη ιδιαιτερότητά της είναι το ροζ χρώμα της αμμουδιάς που προέρχεται από το κοκκινόχωμα της περιοχής που αναμειγνύεται με την άμμο.

Η παραλία προσφέρει την ευκαιρία για διάφορα θαλάσσια σπορ.

Δικτυογραφία:

http://www.thesprotia3d.gr/item/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CF%84%CE%B1/

Εικόνες: Apostolos Balatsos

Απόφοιτη Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Eιδικευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια Συστημικής/Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Πιστεύω η ψυχολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η ύπαρξη της ψυχικής μας ευημερίας και γαλήνης δημιουργούν τις συνθήκες για μια πιο ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή. Μόττο μου: «Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στη ζωή και στο ένστικτό μας. Ξέρουν να μας καθοδηγούν». (nikolidakiel.psy@gmail.com)