Ήξερες… το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο;

Το El Caminito del Rey (το μονοπάτι του μικρού βασιλιά) βρίσκεται πάνω από το φαράγγι Gaitanes (Χαϊτάνες) στην Μάλαγα της Ισπανίας. Είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός πόλος έλξης για ριψοκίνδυνους επισκέπτες και για τους λάτρεις της αδρεναλίνης.

Κατασκευάστηκε περί τα 1901 έως τα 1905, για να διευκολυνθούν οι εργάτες των γειτονικών υδροηλεκτρικών εργοστασίων. Από το 1999 ως το 2000 πέντε άνθρωποι, καθώς το διέσχιζαν, έχασαν τη ζωή τους. Μετά από αυτό η πρόσβαση απαγορεύτηκε και πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη ανακαίνιση με ατσάλινα στηρίγματα, τμήματα με γυαλί και κάγκελα ασφαλείας σε όλο το μήκος του, για να γίνει πιο ασφαλές. Πλέον επαναλειτουργεί από το 2015.

Δέχεται 300.000 επισκέπτες ετησίως. Έχει μήκος 7,7 χλμ., μόλις ένα μέτρο πλάτος και βρίσκεται σε ύψος 100 μέτρων πάνω από το φαράγγι του ποταμού Guadalhorce (Γουαδαλόρθε). Η είσοδος κοστίζει 10€ και ο μέσος τουρίστας, για να το διασχίσει, χρειάζεται 4-5 ώρες.

Δικτυογραφία:

Τα στοιχεία ενημερώθηκαν στις 30/6/19

Εικόνες: gaschy22

Απόφοιτη Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Eιδικευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια Συστημικής/Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Πιστεύω η ψυχολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η ύπαρξη της ψυχικής μας ευημερίας και γαλήνης δημιουργούν τις συνθήκες για μια πιο ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή. Μόττο μου: «Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στη ζωή και στο ένστικτό μας. Ξέρουν να μας καθοδηγούν». (nikolidakiel.psy@gmail.com)