Βλέποντας το «The Witcher»

Toss a coin…

«The Witcher» ή αλλιώς «ο Γητευτής», μια σειρά που εξελίσσεται σε ένα μυθικό κόσμο με μάγους, ιππότες, βασιλιάδες, τέρατα και ό,τι άλλο υπήρχε στην γνωστή συνταγή του πλέον θρυλικού αλλά και απογοητευτικού στο φινάλε, Game of Thrones. Μια σειρά που ήρθε, για να παρηγορήσει μεγάλο μέρος των θαυμαστών της σειράς.

To your Witcher…

Η σειρά είναι βασισμένη στα ομώνυμα βιβλία του και στο ομώνυμο επίσης ηλεκτρονικό παιχνίδι το οποίο είναι και τριλογία. Πρωταγωνιστής είναι ένας Γητευτής, ένας άνθρωπος δηλαδή που έχει μεταλλαχθεί από μάγους, για να πολεμήσει διάφορα τέρατα και μαγικά πλάσματα με το όνομα Γκέραλντ της Ρίβια. Κύριο ρόλο παίζουν ακόμα ένα μικρό κοριτσάκι το οποίο γίνεται η μοίρα του Γκέραλτ, η πριγκίπισσα Σίρι, καθώς και μια νεαρή και πρόσφατα εκπαιδευμένη μάγισσα η Γένεφερ (γιατί άμα δεν υπάρχει και λίγο ρομάντζο σε μια σειρά δεν πάει ποτέ καλά). Όσοι βέβαια πιστέψουν ότι η πλοκή είναι ωραία και απλή, ένας άνθρωπος σφάζει τέρατα, κάνει ένα μεγάλο λάθος. Η πλοκή – και στην σειρά όπως και στα βιβλία – και το παιχνίδι είναι πολύ διευρυμένη και έχει πολλές ανατροπές. Μιλώντας για την σειρά πολλά ερωτηματικά, καθώς μιλάμε για την πρώτη σεζόν της σειράς και δεδομένου ότι έχει ανακοινωθεί ήδη η συνέχεια σε δεύτερη σεζόν, δεν λύνονται πολλές έως καμία από τις απορίες.

Ohh valley of plenty….

Ο πρώτος κύκλος αυτό που καταφέρνει με σαφήνεια είναι να κάνει το λεγόμενο built up των χαρακτήρων και να τους συνδέσει όλους μεταξύ τους. Χωρίς να δείχνει την ιστορία τους ή το πώς έγιναν αυτό που είναι, με εξαίρεση την Γένεφερ, που εξιστορείται το πώς έγινε μάγισσα κατά την πρώτη σεζόν. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δίνει στον θεατή αυτή την σπίθα να συνεχίσει να περιμένει κάτι από την σειρά.

Ohh valley of plenty….

Όσον αφορά τώρα τον συσχετισμό με τα βιβλία ή το παιχνίδι, έχοντας παίξει και διαβάσει μερικά εξ αυτών μπορώ να πω ότι έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά στην ερμηνεία των χαρακτήρων όπως και στο σενάριο. Σίγουρα, μια μεταφορά δεν μπορεί να γίνει αυτούσια από ένα βιβλίο ή ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα πάνω σε αυτό.

Συνοψίζοντας λοιπόν η πρώτη σεζόν του «Witcher» άφησε μια άκρως θετική εντύπωση και σίγουρα ήταν ένα βάλσαμο για όλους τους απογοητευμένους από το τέλος του Game of Thrones. Περί τα τέλη του 2020 ή αρχές του 2021 περιμένουμε και την νέα σεζόν όπως ανακοινώθηκε από το Netflix. Μέχρι τότε σε όποιον αρέσουν οι σειρές με μάχες, μαγεία, τέρατα και ό,τι είχε το Game of Thrones ας δώσει μια ευκαιρία στο «Witcher» και μην ξεχνάτε: toss a coin to your witcher.

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Εικόνα: ahmed hussien

Από μικρός είχα επαφή με την τεχνολογία είτε αυτό ήταν υπολογιστής, κινητό ή κάτι άλλο και αργότερα με το gaming . Όλο αυτό στο πέρασμα των χρόνων μεγάλωσε, καθώς εντάχθηκε και στις σπουδές μου σαν ηλεκτρονικός μηχανικός. Μαζί θα ρίχνουμε μια ματιά στην τεχνολογία και gaming!