Η απλότητα και η διαχρονικότητα του Θάνου!

Η συνταρακτική είδηση του θανάτου του Θάνου Μικρούτσικου πάγωσε όλο το πανελλήνιο το βράδυ στις (28/12), όταν και έχασε τη πολύμηνη μάχη που έδινε με το καρκίνο σε ηλικία 72 χρονών. Το ανήσυχο πνεύμα του δεν άντεχε άλλο γύρο στο ρινγκ με τον «ψηλό τριών μέτρων» όπως χαρακτηριστικά έλεγε.

Λίγες μέρες αργότερα σ’ ένα κλαμπ στο μοναστηράκι, όπου πρόκειται να αλλάζαμε χρονιά με τη παρέα μου, ο DJ επιλέγει να τιμήσει το Θάνο Μικρούτσικο βάζοντας ένα από τα κορυφαία του κομμάτια, το «Οι 7 νάνοι στο s/s cyrenia». Αμέσως όλοι άρχισαν να σιγοτραγουδούν και να χειροκροτούν χωρίς σταματημό.

Η αμεσότητα και το χιούμορ του δημιουργού, αλλά και ο μοναδικός τρόπος που μελοποίησε Ν. Καββαδία, Γ. Ρίτσο αλλά και Ν. Χικμέτ έχουν χαραχθεί και σιγοτραγουδηθεί στις πιο απόμακρες γειτονιές.

Ένας δημιουργός φαίνεται ότι έχει «επιτύχει» από την απήχηση που έχει στον κόσμο στο πέρασμα των χρόνων.

Εκτός από το μουσικό του έργο που έχει αναγνωρισθεί διεθνώς, σημαντική ήταν η συνεισφορά του και στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, αφού υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και έθεσε τα θεμέλια και για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας.

Το πλούσιο έργο του θα συνοδεύει γενιές και γενιές!!

Εικόνα: Εφημερίδα ΠΡΙΝ

Δικτυογραφία:

https://eleftheriaonline.gr/local/politismos/item/203466-o-thanos-mikroytsikos-kai-to-diethnes-festival-xoroy-kalamatas

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Είμαι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκτός από το αντικείμενο το οποίο έχω σπουδάσει και θα παρουσιάσω εκτενέστερα μέσα από την αρθρογραφία, ενδιαφέρομαι για το άτομο ως υπαρκτό ον και ό,τι διαμορφώνεται γύρω από αυτό το πλαίσιο. Επιπλέον, μ’ ευχαριστεί να ακούω μουσική και να ταξιδεύω, γνωρίζοντας έτσι νέα άτομα και διαφορετικές κουλτούρες. Στόχος μου μέσα από τη συγγραφή άρθρων είναι να μοιραστώ τις ιδέες και εμπειρίες μου. Ειδικότερα να αναζητώ συνέχεια τα «θέλω» μου και κατ’ επέκταση τα «θέλω» των αναγνωστών.