ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Η πιο συναρπαστική ιστορία του κόσμου στο NOESIS!

Ο Οδυσσέας σάλπαρε για το ταξίδι της επιστροφής και λίγο πριν φτάσει στην Ιθάκη, κάνει μια στάση στη Θεσσαλονίκη και στο NOESIS από 22 Οκτωβρίου του 2019 ως τις 23 Φεβρουαρίου του 2020! Οι Λαιστρυγόνες, οι Λωτοφάγοι, η Σκύλλα και η Χάρυβδη θα είναι επίσης στο NOESIS!

Οι εταιρίες παραγωγής Dream Workers και Eksagon Exhibitions, δημιουργοί του απόλυτα πετυχημένου μυθολογικού πάρκου «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», αλλά και του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», των «Μυστικών Κόσμων του Ευγένιου Τριβιζά» και των γιγαντιαίων «Δεινόσαυρων» συνεχίζουν τις μεγάλες εκπλήξεις με μια μοναδική υπερπαραγωγή, αυτήν τη φορά σε έναν νέο, ποιοτικό και ασφαλή χώρο στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS

Με όχημα τον Δούρειο Ίππο, το θρυλικό ξύλινο άλογο που μηχανεύτηκε ο Οδυσσέας, ξεκίνησε το συναρπαστικό ταξίδι στο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο «Οδύσσεια» και το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που έχουν κλείσει την επίσκεψή τους πάνω από 50.000 μαθητές.  

Οικογένειες, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων μπορούν να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία συμμετέχοντας στο ταξίδι του Οδυσσέα που με την εξυπνάδα, την τόλμη και την επινοητικότητά του κατάφερε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να φτάσει επιτέλους στην Ιθάκη.

Σ’ έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας, με τρισδιάστατα, μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο, όλες οι περιπέτειες του Οδυσσέα ξετυλίγονται ζωντανά μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Μικροί και μεγάλοι θα ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις τους κατά την περιήγησή τους στο θεαματικό πάρκο. Θα ακούσουν τις Σειρήνες, θα δουν τον Κύκλωπα Πολύφημο και θα νιώσουν τους ανέμους που θα βγουν από το μεγάλο δερμάτινο ασκό του θεού Αιόλου.

Το σημαντικό και ξεχωριστό στο θεματικό αυτό πάρκο είναι ότι οι επισκέπτες δεν θα μένουν αμέτοχοι σε αυτά που διαδραματίζονται μπροστά τους, καθώς το πάρκο έχει έντονο βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα.

Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του θεματικού πάρκου έχει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης.

Η «Οδύσσεια» είναι το μόνο θεματικό πάρκο με 4 διαφορετικές ξεναγήσεις: για πολύ μικρά παιδιά, για μαθητές Γυμνασίου, στα Αγγλικά και πλέον στα Ποντιακά!

«Καλώς έρθετεν» θα ακούσετε να σας λένε οι μυθικοί ήρωες της Οδύσσειας λίγο πριν αρχίσει το ταξίδι σας στον χρόνο αλλά και στον χώρο. Με αυτή την ενέργεια οι δημιουργοί του πάρκου θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Την επίβλεψη και την μετάφραση των κειμένων στην ποντιακή διάλεκτο έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Άννυ – Ανατολή Καριπίδου.

Μετά τον «Ηρακλή – Οι 12 Άθλοι» ο αγαπημένος παρουσιαστής και συγγραφέας Γιάννης Σερβετάς συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στα θεματικά πάρκα και φέτος αναβαθμίστηκε και από Κάβειρος – υπηρέτης του Ήφαιστου, έγινε ο θεός Ποσειδώνας και θα υποδέχεται καθημερινά με έναν διαφορετικό τρόπο τους επισκέπτες.

Εκτός από την υποδοχή ο κ. Σερβετάς βάζει την υπογραφή του και στο τέλος του πάρκου καθώς, μαζί με τον κορυφαίο Έλληνα συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Ευγένιο Τριβιζά επιμελούνται και υπογράφουν το πιο απίθανο φινάλε του θεματικού πάρκου με ένα παιχνίδι-έκπληξη που δεν πρέπει να χάσει κανένα παιδί.

Το Θεματικό Πάρκο «Οδύσσεια»

Το πάρκο λειτουργεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟESIS (6ο  χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης) από τις 22 Οκτωβρίου του 2019 ως τις 23 Φεβρουαρίου του 2020 και για όλους τους επισκέπτες προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ.

Η εμπειρία της περιπλάνησης σε όλους τους τόπους όπου ταξίδεψε ο βασιλιάς της Ιθάκης διαρκεί περίπου 1 ώρα. 

Το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές από Τρίτη έως Παρασκευή είναι 09.00-13.00.  Το Σάββατο και την Κυριακή το πάρκο θα ανοίγει για το κοινό από τις 11.00 ως τις 19.00.

Για περισσότερες πληροφορίες επιστεφτείτε την ιστοσελίδα https://odysseypark.gr/ και καλέστε στο 2312315249. Για σχολικές εκδρομές και ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 2312315248.

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!