Έρευνα: 5 πράγματα για τα σημερινά παιδιά

Υπάρχουν αρκετές απόψεις από τους μεγαλύτερους και τους πιο ηλικιωμένους ότι η νέα γενιά δεν ασχολείται, δε νοιάζεται ή ακόμη δε σέβεται! Ωστόσο σύμφωνα με έρευνα στην Αμερική ίσως τα πράγματα να είναι λίγο διαφορετικά.

Η γενιά Ζ είναι εκείνη η γενιά που διαδέχεται τους λεγόμενους Millennials και φαίνεται να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα που αναμένουν οι «παλιότεροι».

  • Τους αρέσει το διάβασμα!

Όσοι θεωρούν ότι η νέα γενιά δεν έχει ενδιαφέρον για το διάβασμα και τα βιβλία, ίσως είναι κάπως μεροληπτικοί, εξαιτίας των δικών τους αναμνήσεων για τα βιβλία.

  • Μάλλον είναι εξυπνότεροι από εμάς!

Για δεκαετίες όσο η κοινωνία εξελίσσεται αυξάνεται και το επίπεδο ευφυίας των παιδιών.

  • Παίρνουν λιγότερο ρίσκο!

Τουλάχιστον στα αμερικάνικα δεδομένα οι νέοι έφηβοι παίρνουν λιγότερα ρίσκα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές τους. Είναι λιγότερο πιθανό να καπνίσουν, να πιούν ή να βρεθούν σε καβγά.

  •  Είναι φιλόδοξοι!

Πάνω από τους μισούς έφηβους θεωρούν την προσωπική τους επιτυχία ως το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τους. Αυτό θα το επιτύχουν μέσω της «σκληρής» δουλειάς.

  • Δεν θέλουν να «πληγώνουν» το περιβάλλον ή τους άλλους!

Φαίνεται πως ενδιαφέρονται για την κοινωνική ευθύνη των εταιρειών. Ένα μεγάλο μέρος των νέων περιμένει από τις εταιρείες να δράσουν για την καταπολέμηση των κοινωνικών προβλημάτων.

Πηγή:

https://www.weforum.org/agenda/2019/11/generation-z-young-people-teenagers-health-drinking-pregnancy-work-social-impact?fbclid=IwAR0jEVyrsWjW7_HQDTXWwb-4_v6FeAhvc9Uk5lg0zdUltd13EhIU1fK6-sQ

https://advances.sciencemag.org/content/5/10/eaav5916

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!