Πες μου τι ζώδιο είσαι

Εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ινδία, η προτιμώμενη μέθοδος γάμου είναι το Συνοικέσιο ή Προσυμφωνημένος Γάμος. Έχει πολλά και συγκεκριμένα βήματα η επιλογή του γαμπρού και της νύφης και ένα από αυτά είναι η ισορροπία στην αντιστοίχιση του ωροσκοπίου τους, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας του γάμου και είναι γενικά το κριτήριο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Το Ωροσκόπιο αναφέρεται στο γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου με βάση τις θέσεις των πλανητών όπως ο Ήλιος, η Σελήνη, και άλλοι αστερισμοί κατά την διάρκεια ενός γάμου. Γενικά, παρουσιάζει σημαντικές προβλέψεις ζωής, καθώς περιγράφει τον χαρακτήρα του ατόμου σύμφωνα με τις θέσεις των αστρολογικών σωμάτων σε συγκεκριμένες θέσεις.

Στην Ινδία πιστεύεται ότι το ωροσκόπιο κατέχει το κλειδί για κάθε σημαντικό γεγονός της ζωής ενός ατόμου και η Βεδική Αστρολογία θεωρείται ως η προτιμώμενη μέθοδος μέχρι και σήμερα. Το ταίριασμα του ωροσκοπίου σύμφωνα με τη Βεδική Αστρολογία βασίζεται σε Nakshatras ή Lunar αστερισμούς και η διαδικασία είναι γνωστή ως Guna Milap ή Ashtakoot Milan. Αυτό υπολογίζει τη συμβατότητα των δύο ανθρώπων που πρόκειται να παντρευτούν με βάση τριάντα έξι σημεία ή gunas.

Για να θεωρηθεί επιτυχές ένα ταίριασμα, πρέπει να ταιριάζουν τουλάχιστον δεκαοκτώ από τα τριάντα έξι gunas. Επίσης, πρέπει να προσδιοριστούν και άλλες αστρολογικές συνθήκες, όπως το Mangalik Dosha που πραγματοποιείται, όταν ο πλανήτης Άρης τοποθετείται στο 1ο, 4ο, 8ο και 12ο οίκο του γενέθλιου χάρτη. Ο ιερέας, ο οποίος ταιριάζει με τα kundalis ή τους γενέθλιους χάρτες, προδιαγράφει κάποια διορθωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων.

Η λέξη «Βεδική» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη «Veda», που σημαίνει γνώση. Ονομάζεται επίσης και «Jyotisha» ή «Jyotish» που σημαίνει η «επιστήμη του φωτός» στην Ινδουιστική. Η Ινδική αστρολογία και οι ρίζες της βρίσκονται μεταξύ 5000 π. Χ. και 10.000 π. Χ.  Από την Ινδία, πέρασε στην Περσία και από την Περσία στη Βαβυλώνα όπου και αυτοί με τη σειρά τους την μετέδωσαν στους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Αιγύπτιους.

Επιμέλεια κειμένου: Ευγενία Κελαράκου

Δικτυογραφία:

https://www.culturalindia.net/weddings/arranged-marriage.html

https://www.academia.edu/6437050/Introduction_to_Vedic_Astrology

Βεδική Aστρολογία

Life Coach, Λάτρης της Επιστημονικής (και όχι μόνο) Φαντασίας. Όλα αλλάζουν όταν αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Τι συναρπαστική εποχή για να ζεις!