Τζότζο: Μια σάτιρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η νέα δημιουργία του Νεοζηλανδού κινηματογραφιστή Τάικα Γουαϊτίτι (THOR: RAGNAROK, ΚΥΝΗΓΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ), είναι μια μαύρη κωμωδία με πολλές ανατροπές αλλά και μια συγκλονιστική ιστορία ενηλικίωσης. Η ταινία «Τζότζο» είναι μια μοναδική ματιά για τη φρίκη και την παράνοια του πολέμου μέσα από το αθώο βλέμμα ενός 10χρονου παιδιού. 

Η ταινία είναι υποψήφια για 6 βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Β’ Γυναικείος ρόλος για τη Σκάρλετ Γιόχανσον, Διασκευασμένο Σενάριο για τον Τάικα Γουαϊτίτι, Μοντάζ για τον Τομ Ιγκλς, Καλλιτεχνική Διεύθυνση για τον Ρα Βίνσεντ και Κοστούμια για τη Μέιγιες Ρούμπεο). 

Η ταινία:

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι φέρνει με τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ και πάθους την τελευταία του ταινία, ΤΖΟΤΖΟ, μία σάτιρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με πρωταγωνιστή ένα μοναχικό αγόρι από τη Γερμανία (ο Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις στο ρόλο του Τζότζο) του οποίου η ιδέα για τον κόσμο αντιστρέφεται, όταν ανακαλύπτει ότι η διαζευγμένη μητέρα του (Σκάρλετ Γιόχανσον) κρύβει ένα νεαρό Εβραίο κορίτσι (Τόμασιν ΜακΚένζι) στη σοφίτα τους. Με μοναδική βοήθεια από τον χαζούλη φανταστικό του φίλο, Αδόλφο Χίτλερ (Τάικα Γουαϊτίτι) ο Τζότζο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον τυφλό φανατισμό του.

Από 23 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON!

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!