Το gaming του μέλλοντος

Ποια είναι άραγε η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικών παιχνιδιών; Το PlayStation; Το XBOX ή οι υπολογιστές; Μήπως τελικά δεν είναι τίποτα από αυτά; Αν σκεφτεί κανείς, μπορεί να δει ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάτι από τα παραπάνω. Άλλοι δεν έχουν καν καμία από τις αναφερόμενες παιχνιδομηχανές, άλλοι δεν έχουν καν υπολογιστή τόσο δυνατό, ώστε να μπορεί να παίξει ό,τι ηλεκτρονικό παιχνίδι υπάρχει. Ποια συσκευή όμως είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας; Τα κινητά τηλέφωνα και δη τα smartphones. Πού κολλάνε όμως τα κινητά; Αν σκεφτεί κανείς, όλοι λίγο πολύ έχουμε κολλήσει με κάποιο παιχνίδι κινητού π.χ. με κάποια από τα πιο γνωστά, όπως το candy crash, ή ακόμα και παγκόσμια φαινόμενα, όπως το player unknown battlegrounds ή το hearthstone. Ήδη πολλές εταιρίες γλυκοκοιτούν την ιδέα επέκτασης τίτλων στα κινητά.

Αυτή η κίνηση μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι τα περισσότερα παιχνίδια είναι χωρίς χρέωση αγοράς, αλλά στηρίζονται σε μικρές αγορές εντός του παιχνιδιού. Εξάλλου, πολλοί είναι αυτοί που δεν είναι φανατικοί gamers, αλλά θέλουν να περνούν την ώρα τους περιμένοντας π.χ. τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το καλό με το gaming σε κινητά είναι ότι δεν χρειάζεται ένα κινητό των 1000 ευρώ, για να παίξεις τα περισσότερα παιχνίδια. Με ένα κινητό μέσης αξίας μπορείς να παίξεις αξιοπρεπέστατα πολλούς τίτλους και φυσικά, όλα τα απλά «χαζοπαιχνιδάκια». Αντίθετα, για όσους είναι σκληροπυρηνικοί gamers (μη εξαιρουμένου του συγγραφέα), για να παίξεις όλους τους τίτλους σε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα πρέπει να δαπανήσεις ένα αρκετά σεβαστό ποσό στον υπολογιστή, ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι πολλές εταιρίες διανομής τίτλων αρχίζουν και προσανατολίζονται σε αυτό το είδος gaming, καθώς το αγοραστικό κοινό φαίνεται ότι αυξάνεται όλο και πιο πολύ, καθώς τα παιχνίδια στον υπολογιστή, όσο και αν ακούγεται παράλογο, ή ακόμα και σε παιχνιδομηχανές, έχουν μικρότερο target group από αυτά των κινητών.

Κλείνοντας, είναι φανερό ότι το gaming πλέον έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ιαπωνία το να είσαι επαγγελματίας gamer(σ.σ. μπορείτε να δείτε για αυτόν το όρο σε άλλο άρθρο μας), προσθέτει ένα μεγάλο κύρος, το ίδιο ίσως με αυτό που στην Ελλάδα λέμε ότι είσαι γιατρός ή δικηγόρος. Με πρωταθλήματα ήδη να προσφέρουν τεράστια έπαθλα, με ανθρώπους πλέον μέσα από αυτό να γίνονται διασκεδαστές, το mobile gaming ίσως είναι το μέλλον για την απογείωση του όρου gamer.

Από μικρός είχα επαφή με την τεχνολογία είτε αυτό ήταν υπολογιστής, κινητό ή κάτι άλλο και αργότερα με το gaming . Όλο αυτό στο πέρασμα των χρόνων μεγάλωσε, καθώς εντάχθηκε και στις σπουδές μου σαν ηλεκτρονικός μηχανικός. Μαζί θα ρίχνουμε μια ματιά στην τεχνολογία και gaming!