1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού στην Καλαμάτα

Άλλη μία πρωτότυπη ιδέα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καλαμάτας. Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα υλοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού. Ο τίτλος του είναι «σΤης ελιάς το δάκρυ» και αρμόδιος φορέας για την οργάνωση είναι το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Εστιατόριο Νέδων-Καλαμάτα

Η πόλη θα αποκτήσει μια παραμυθένια λάμψη εκείνες τις μέρες, αφού οι αφηγητές θα φτάσουν τους δεκαεπτά και ανάμεσά τους θα βρίσκονται οι καινοτόμοι νεο-αφηγητές, Δημήτρης Προύσαλης και Λίλη Λαμπρέλλη. Επίσης, θα υπάρξει σεμινάριο λαϊκού παραμυθιού, αφηγήσεις για όλες τις ηλικίες – τέσσερις στον αριθμό – και σε σχολεία της Καλαμάτας θα λάβουν χώρα τρεις αφηγήσεις.

Κέντρο Μελέτης Μάθηση-Καλαμάτα

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και η ολοκλήρωση του φεστιβάλ θα γίνει με μουσική από τον Μεσαίωνα. Άλλη μία συλλογική προσπάθεια που φέρνει άλλον αέρα στα τοπικά δρώμενα και φιλοδοξεί να καθιερωθεί στον χρόνο. Να ευχηθούμε τα καλύτερα!

Είμαι απόφοιτη της Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Μετά από την πολυετή εργασιακή μου απασχόληση ως καθηγήτρια κατάλαβα ακόμη περισσότερο την χρησιμότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού, ενός κλάδου που αγάπησα πολύ, και θα αποτελεί την έμπνευση για τα άρθρα μου.