4 «ξενόγλωσσες σειρές» για να δεις στο Netflix!

Τέσσερις επιλεγμένες σειρές που δεν είναι σε αγγλική γλώσσα και μπορείτε να τις δείτε στο Netflix!

3%

Τι είσαι πρόθυμος να κάνεις για να ζήσεις μια αξιοπρεπή ζωή σε μια χώρα που κυριαρχεί η φτώχεια και η ανισότητα;

Οι νεαροί ενήλικες στα 20 χρόνια της ζωής τους επιλέγουν να περάσουν τη «Δοκιμασία» που θα τους δώσει τη δυνατότητα να μεταβούν σε μια περιοχή με ανέσεις, πολυτέλεια, τεχνολογία… Και γενικά ένα μέρος που όλα είναι -ή τουλάχιστον δείχνουν- τέλεια! Ωστόσο, πρώτα απ’ όλα πρέπει να δείξουν ότι αξίζουν προκειμένου να «γευτούν» τα οφέλη της «Υπεράκτιας», της περιοχής που όλοι ονειρεύονται. Μια βραζιλιάνικη σειρά που εμπλέκει την ανισότητα, τη φτώχεια, την ατομικότητα και την ομαδικότητα, αλλά και την κατάσταση που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να αποκτήσει μια διαφορετική ζωή, που μόνο το 3% μπορεί να το καταφέρει.

Dark

Πώς θα ένιωθες αν έβλεπες τον μελλοντικό εαυτό σου;

Μια σειρά που εστιάζει σε μια γερμανική πόλη και ξεκινάει με την εξαφάνιση δύο παιδιών. Μια σπηλιά έχει τη δυνατότητα να σου προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο! Είναι «δυνατή» σειρά που απαιτεί να έχεις καθαρό μυαλό γιατί πολύ απλά θα χαθείς με τόσα ονόματα, συμβάντα και ταξίδια στο χρόνο. Έχει αρκετό σασπένς, μουντό περιβάλλον και πολύ καλή ερμηνεία από τους ηθοποιούς.

Baby

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει κρυφή η διπλή ζωή;

Δύο μαθήτριες σε ένα πρωτοκλασάτο σχολείο της Ιταλίας γίνονται φίλες και σύντομα η ζωή τις φέρνει αντιμέτωπες με μια διπλή ζωή. Από τη μια, πρέπει να ακολουθούν την ρουτίνα του σχολείου, από την άλλη το βράδυ να προσφέρουν υπηρεσίες «συνοδού». Μια δραματική σειρά που καταφέρνει να σε προβληματίσει για διάφορα θέματα της εφηβείας, της ομοφυλοφιλίας και γενικότερα της κοινωνίας. Οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν από ένα πραγματικό σκάνδαλο της Ιταλίας γνωστό ως Baby Squillo.

La Casa de Papel (Money Heist)

Πόσο εύκολο είναι να ληστέψεις την κεντρική τράπεζα της Ισπανίας;

Ο εγκέφαλος της σειράς, γνωστός με το όνομα «Καθηγητής», δημιουργεί μια ομάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει την τέλεια ληστεία στην ιστορία της Ισπανίας: «Να κλέψει 2,4 δις ευρώ». Στην ουσία, τα εκτυπώνουν, δεν τα κλέβουν, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία οικονομικών! Αξίζει να αναφερθεί η μάσκα του Salvador Dali που φοράει η ομάδα αλλά και οι κρατούμενοι, ενώ την τιμητική του έχει και το αντιστασιακό τραγούδι «Bella Ciao». Έχει αρκετή αγωνία και ένα από τα θετικά της σειράς είναι ότι επιλέγεις αγαπημένους χαρακτήρες και δένεσαι με αυτούς.

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.