Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης στο μέγεθος της Γης!

Ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε έναν εξωπλανήτη με όνομα Kepler-1649c, καθώς μελετούσε παλιότερες παρατηρήσεις από το τηλεσκόπιο Kepler. Φαίνεται πως με μια «δεύτερη ματιά» στα δεδομένα βρέθηκε ο «κρυμμένος» αυτός εξωπλανήτης. Πρόκειται για έναν εξωπλανήτη που παρουσιάζει ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη, τη Γη, διότι είναι 1,06 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και επίσης βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την κατοικήσιμη ζώνη του αστεριού του, δηλαδή την περιοχή όπου μπορεί να υπάρξει νερό σε υγρή μορφή.

Ωστόσο ο Kepler-1649c βρίσκεται σε τροχιά γύρω από έναν ερυθρό νάνο και λαμβάνει το 75% της ποσότητας φωτός που λαμβάνει η Γη από τον δικό μας Ήλιο. Αυτό ίσως σημαίνει ότι ο εν λόγω εξωπλανήτης μπορεί να έχει παρόμοια θερμοκρασία με τον δικό μας πλανήτη. Επιπλέον σύμφωνα με τους υπολογισμούς βρίσκεται 300 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

«Αυτός ο γοητευτικός μακρινός κόσμος μάς γεννά ακόμη μεγαλύτερη ελπίδα ότι μία δεύτερη Γη βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα άστρα και περιμένει να την ανακαλύψουμε», δήλωσε ο Thomas Zurbuchen της NASA.

Ωστόσο παραμένουν πολλά ακόμα για να μελετηθούν, όπως για παράδειγμα η ατμόσφαιρα του εξωπλανήτη, που ενδέχεται να επηρεάζει τη θερμοκρασία του.

Πηγή: NASA/Ames Research Center/Daniel Rutter

Πηγή: NASA – 16/04/20

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.