Don’t look up: Επιτέλους μια ωμή και ρεαλιστική ταινία του Netflix

Η ταινία με τίτλο “Don’t Look Up” είναι μια πρόσφατη ταινία του Netflix σε σκηνοθεσία του Adam McKay. Στην ταινία πρωταγωνιστούν αρκετοί δημοφιλείς ηθοποιοί όπως ο Leonardo DiCaprio, η Jennifer Lawrence, ο Timothèe Chalamet, η Cate Blanchett αλλά και η Ariana Grande.

Μια μικρή αναφορά χρειάζεται να γίνει και στην πρωτοεμφανιζόμενη πλέον ηθοποιό Ariana Grande. Αν και τα λεπτά που της δόθηκαν στην μεγάλη οθόνη δεν είναι πολλά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως για “rookie actress” δεν τα πήγε και άσχημα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ταινίας θα την ακούσουμε να τραγουδά και το τραγούδι με τίτλο “Don’t look up”.

H συγκεκριμένη ταινία από την στιγμή που έγινε διαθέσιμη στο κοινό δεν έχει κερδίσει μόνο πολλούς θαυμαστές αλλά και haters παγκοσμίως. Ορισμένοι την αποκαλούν ως εκνευριστικά κυνική. Άλλοι αποκαλούν την συγκεκριμένη ταινία ως το φτηνό αντίγραφο της ταινίας με τίτλο ”A Giant Meteor is Headed For Earth”.

Παρά τις ανάμεικτες αντιδράσεις των θεατών, παρατηρούμε πως η βαθμολογία της ταινίας στο IMDb είναι αρκετά καλή (7,3/10). Ωστόσο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η καλή βαθμολογία προέρχεται από τους φανατικούς θαυμαστές των ηθοποιών που θα τους υποστηρίζουν πάντοτε σε κάθε κινηματογραφικό τους βήμα ή από τους θαυμαστές της ταινίας.

Υπόθεση της ταινίας

Η υποψήφια διδάκτωρ που ακούει στο όνομα Kate Dibiasky, ένα αδιάφορο πρωϊνό, ανακαλύπτει την τροχιά ενός κομήτη ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα άστρα. Όταν όμως μελετούν πιο διεξοδικά τον κομήτη με τον καθηγητή της Ράνταλ Μίντι, ανακαλύπτουν πως κατευθύνεται προς την Γη και θα έχει ήδη φτάσει σε έξι μήνες. Πρόκειται για έναν κομήτη τεράστιας έκτασης που είναι σχεδόν σίγουρο πως αν δεν καταστραφεί θα καταστρέψει τον πλανήτη και θα αφανίσει το ανθρώπινο είδος.

Μετά την τρομερή αυτή ανακάλυψη τόσο η Kate όσο και ο καθηγητής της προσπαθούν να βγουν σε κανάλια για να ενημερώσουν τον κόσμο για την σοβαρότητα της κατάστασης. Ωστόσο, συναντούν εμπόδια. Η Αμερικανική κυβέρνηση θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης απειλής.

Ενώ όλα βαίνουν ομαλά με την αμερικανική κυβέρνηση να επιχειρεί να καταστρέψει τον συγκεκριμένο κομήτη, η επιχείρηση διακόπτεται εξαιτίας της ιδέας ενός εκατομμυριούχου. Εκείνος προτείνει να αναλάβει προσωπικά να καταστρέψει τον κομήτη ώστε με τα συστατικά του να εξαλείψει την φτώχια από τον πλανήτη. Ωστόσο, πρόκειται να εξαλείψει την φτώχια ή να δώσει ένα ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό ‘’boostάρισμα’’ στον εαυτό του και στους ισχυρούς του πλανήτη;

Όσο και αν προσπαθήσουν στην συνέχεια ο καθηγητής και η Kate να πείσουν τον κόσμο πως το κακό έρχεται και δεν θα ξεφύγει κανείς από αυτό, κανείς δεν φαίνεται να ακούει ή να ξεσηκώνεται. Η κοινή γνώμη έχει χειραγωγηθεί…

Άξια Αναφοράς:

-Ο σκηνοθέτης της ταινίας επιλέγει να αποδώσει την τραγικότητα της τελευταίας στιγμής (όταν όλα πλέον έχουν τελειώσει) με ένα κωμικοτραγικό τρόπο. Η τελευταία επιθυμία των περισσότερων ανθρώπων είναι είτε το σεξ, είτε το αλκοόλ.

-Ο καθηγητής Ράνταλ Μίντι θα γίνει δημόσιο πρόσωπο και παρασυρόμενος από τα φώτα της δημοσιότητας και τους θαυμαστές του θα κάνει μεγάλα λάθη. Θα απατήσει τη γυναίκα του, θα απομακρυνθεί από την οικογένειά του αλλά και προς στιγμήν θα συμφωνήσει με τους ισχυρούς του πλανήτη και τα συμφέροντά τους. Η αλλοτρίωση αυτή του καθηγητή μας θυμίζει λίγο-πολύ και την αλλοτρίωση πολλών ανθρώπων στις μέρες μας λόγω του χρήματος και της δόξας…

-To πιστεύατε πως θα έχουμε σκηνή με την Ariana Grande να τραγουδά ένα τραγούδι με τίτλο ”Just Look Up” σε μια από τις συναυλίες της;

Από την Πίττη Μαριάνθη

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!