Κοιτάω Μπροστά

Ερχόμαστε στην ζωή με καθαρή ψυχή και χτίζουμε τις πρώτες μας εικόνες μέσα από το οικογενειακό μας περιβάλλον. Καθένας έχει μεγαλώσει διαφορετικά, αποκτά διαφορετικές εμπειρίες και βλέπει την ζωή μέσα από την δική του μίκρο-κοινωνία.

Όλοι μας όμως μαθαίνουμε από πολύ μικρή ηλικία ότι θα πρέπει να έχουμε τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ζωής. Πρέπει να πας σχολείο να μάθεις γράμματα, για να μπορέσεις να βρεις μια καλή δουλειά και να ζεις άνετα. Συνηθισμένο σενάριο αυτό, όποιος έχει την δυνατότητα και να σπουδάσει θεωρείται προνομιούχος και πιστεύει πως το μέλλον του θα είναι ευοίωνο.

Ποιες είναι όμως οι «απαιτήσεις» της ζωής; Μας το εξήγησε ποτέ κανένας; Το εξηγούμε εμείς στα παιδιά μας ή απλά το μεταφέρουμε όπως μας το έμαθαν;

Τι είναι αυτό για το οποίο εγώ θα πρέπει να παλέψω για να έχω μια ζωή όπως την ονειρεύομαι;

Τι πραγματικά ονειρεύομαι;

Κοιτάξτε λίγο γύρω σας, δίπλα σας και σκεφτείτε «Είναι αυτή η ζωή που ΕΓΩ επέλεξα για εμένα;»

Η ζωή μου δεν είναι μόνο η δουλειά, το μέρος που ζώ, το σπίτι μου, ο σύντροφος που έχω επιλέξει. Η ζωή μου, είναι τα συναισθήματα που έχω ΕΓΩ για τις προσωπικές μου επιλογές.

Μια δουλειά μπορεί να μου προσφέρει έναν καλό μισθό, τι συναίσθημα όμως έχω στο τέλος της ημέρας; Μου αρέσει το επαγγελματικό μου περιβάλλον; Αισθάνομαι ότι είμαι δημιουργικός μέσα σε αυτόν τον χώρο; Αν όχι, γιατί μένω;

Και αν η δουλειά που έχω δεν μου προσφέρει έναν καλό μισθό, με εγκλωβίζει και αισθάνομαι ότι δεν είμαι δημιουργικός, τί μπορώ να κάνω για να το αλλάξω;

Αν δεν μου αρέσει το μέρος που ζω και έχω βαρεθεί την καθημερινότητα μου, αν δεν είμαι ικανοποιημένος από την συντροφική μου σχέση, τι κάνω για να το αλλάξω;

Τι κάνω για να είμαι καλύτερα ΕΓΩ;

Το καλύτερο λοιπόν που έχω να κάνω, είναι να κοιτάξω μέσα μου και να ακούσω την εσωτερική φωνή μου. Να δεχτώ τις βαθύτερες ανάγκες μου, τις πιο ουσιαστικές. Να αναγνωρίσω τις αξίες μου και τις δυνάμεις μου. Έτσι θα μπορέσω να θέσω τους δικούς μου στόχους.

Μέσα από την coaching διαδικασία θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε που βρίσκεστε, πώς φτάσατε έως εδώ αλλά και που θέλετε να πάτε. Θα μάθετε να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους και θα δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσης για να φτάσατε στο ιδανικό, το όραμα σας.

There’s no reason to look back when you have so much to look forward to.

Για υπηρεσίες coaching επισκεφτείτε:

mariabakirtzi.com

Πηγή: https://mariabakirtzi.com/look-forward/

Business & Executive Coach with focus on Personal & Corporate Development. To coaching είναι ο δρόμος προς την προσωπική ανάπτυξη και αλλαγή. Είναι ο δρόμος που επέλεξα να χαράξω, όχι όμως μόνη μου, μαζί με όσους επιθυμούν να εκπληρώσουν το δικό τους στόχο.