Μουσείο σοκολάτας – ένας λόγος επίσκεψης στην Ελβετία

Σε όλους μας είναι γνωστό πως η Ελβετία είναι η πρωτεύουσα της σοκολάτας. Άλλωστε λίγο έως πολύ όλοι μας κάποτε αναζητήσαμε, αγοράσαμε και απολαύσαμε μια ελβετική σοκολάτα. Τώρα όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Κάτι νέο έρχεται να μας συναρπάσει!

Μια ιδέα της γνωστής σε όλους μας εταιρείας σοκολάτας «Lindt» έγινε πραγματικότητα έπειτα από αρκετή προσπάθεια. Το μουσείο σοκολάτας βρίσκεται κοντά στη Ζυρίχη και μας δίνει εικόνες που θυμίζουν το εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka. Το «Lindt Home of Chocolate» με φυσική έδρα το Keilberg άνοιξε μόλις στις 13/09/2020 και περιμένει επισκέπτες από όλη την υφήλιο.

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του οφείλεται στην εταιρεία «Atelier Bruckner» η οποία το σχεδίασε σύμφωνα με τα πρότυπα του εργοστασίου του Willy Wonka στη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Ronald Dahl. Το ύψος του είναι 9 μέτρα και 30 εκατοστά (9.3 μέτρα) και το φουαγιέ αποτελεί το αγαπημένο σημείο των επισκεπτών του, καθώς εκεί βρίσκεται το σιντριβάνι εκ του οποίου ρέουν 1000 λίτρα σοκολάτας.

Η συνολική έκταση της έκθεσης είναι 1,5 στρέμμα ή αλλιώς 1500 τ.μ., εντός των οποίων οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν δια ζώσης την ιστορία της σοκολάτας. Η αίθουσα της «Ιστορίας της Σοκολάτας» είναι το ατού του μουσείου, διότι προσφέρει μια επισκόπηση διαστήματος 5 χιλιετιών (5.000 ετών).

Το επόμενο δωμάτιο καλώς προστέθηκε στην έκθεση, επειδή μας δίνει πληροφορίες σχετικά με τους λόγους ταύτισης της σοκολάτας με την συγκεκριμένη χώρα, την Ελβετία. Το όνομα του δωματίου αυτού είναι «Swiss Pioneers».

Το μουσείο έχει εκπαιδευτικό ρόλο αλλά και διαδραστικό χαρακτήρα, αφού διαθέτει εργαστήρια στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους σοκολάτες σύμφωνα με τη φαντασία τους!

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Εικόνα: Sheila Sund – Flickr

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας