Music Therapy Retreat 2022: Ένα τριήμερο διακοπών γεμάτο ανανέωση και μουσικοθεραπεία!

Το Music Therapy Retreat 2022 είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο τριήμερο διακοπών που επικεντρώνεται στην χαλάρωση, την ανανέωση, την κοινωνικοποίηση και την ανακάλυψη του εαυτού με ευχάριστους τρόπους μέσω της μουσικής.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο επαναφορτίζουμε τις ψυχικές μας «μπαταρίες» και ενδυναμώνουμε τους εαυτούς μας στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της Πιερίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις του Φθινόπωρου.

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ

Χρησιμοποιούμε την μουσικοθεραπεία, αλλά και μουσικοκεντρικές παρεμβάσεις, για την εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου του ατόμου, ώστε να μπορεί να δουλέψει τα σημαντικά θέματα της ζωής του. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν μια «μεγαλύτερη εικόνα» της ζωής, ενώ επεξεργάζονται προσωπικές εμπειρίες και συνδέονται με την εσωτερική τους σοφία. Κατανοώντας κάποιος τον εαυτό του και τη ζωή του, τον βοηθάει να ζήσει με μεγαλύτερη επίγνωση.

Στο Music Therapy Retreat 2022, θα δουλέψουμε πάνω σε μια σειρά θεμάτων, ανάλογα πάντα και με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Οι προτεινόμενες μουσικοκεντρικές παρεμβάσεις είναι σχεδιασμένες, ώστε να σε ενθαρρύνουν και να σε βοηθήσουν να:
• Μειώσεις το άγχος σου και να οργανώσεις τη σκέψη σου
• Ανακαλύψεις και να επεξεργαστείς βαθύτερα συναισθήματα, δυσκολίες, ανησυχίες ή επιθυμίες σου
• Αξιοποιήσεις και να εξελίξεις την έμφυτη δημιουργική σου ικανότητα.
• Νιώσεις χαρά και ικανοποίηση, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή σου και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σου
• Γνωρίσεις ανθρώπους με κοινή επιθυμία για μουσική, και να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητές σου

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Κατηγορηματικά όχι. Αρκετές φορές μάλιστα, η έλλειψη μουσικών γνώσεων φαίνεται να δίνει πλεονέκτημα, όσον αφορά την επίτευξη των θεραπευτικών στόχων.

Επομένως η μουσικοθεραπεία απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων ή της προσωπικής αντίληψης για την μουσική τους ικανότητα, και δεν είναι απαιτούμενη η γνώση κάποιου μουσικού οργάνου.

Στο Music Therapy Retreat 2022, θα είναι διαθέσιμα προσιτά μουσικά όργανα, τα οποία μπορούν να παιχτούν εύκολα από τον οποιονδήποτε. Η μουσική τις περισσότερες φορές είναι αυτοσχεδιαστική ανάλογα της κατάστασης, διάθεσης και επιθυμίας των συμμετεχόντων, καθώς και των στόχων που έχουν τεθεί. Μιας και το μέσο έκφρασης είναι η ελεύθερη μουσική-δημιουργική δραστηριότητα, οι συνεδρίες εκτός από τον αυτοσχεδιασμό, ενδέχεται να περιλαμβάνουν διασκευή τραγουδιών, δημιουργία στίχων ή τραγουδιών, μουσικά παιχνίδια ή μουσική ακρόαση και συζήτηση, πάντα με την υποστήριξη του μουσικοθεραπευτή.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ

Μέσω των θεραπευτικών παρεμβάσεων που προτείνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν και να ενισχύσουν σημαντικούς τομείς της ζωής τους, όπως:
• Τη δημιουργική έκφραση
• Την μείωση του άγχους
• Τη συναισθηματική ανάπτυξη και στήριξη
• Την ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και πρωτοβουλίας
• Την ανάπτυξη της κοινωνικότητας, ενισχύοντας τις επικοινωνιακές ικανότητες τους, και την δημιουργία υγιών διαπροσωπικών σχέσεων
• Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους μέσα από τις εμπειρίες που βιώνουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, όπου μαθαίνουν να μοιράζονται, να εκφράζονται, να δίνουν και να δέχονται

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Επειδή οι θέσεις στο Music Therapy Retreat 2022 είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε φροντίστε για την έγκαιρη κράτηση θέσης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150€ ανά άτομο για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλες οι μουσικοθεραπευτικές και λοιπές δραστηριότητες, εκτός του μεσημεριανού και βραδινού γεύματος.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να συμμετέχει μόνο την μία ημέρα το κόστος ανέρχεται στα 90€ για μία διανυκτέρευση με πρωινό.

Για κρατήσεις, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6955117300, στο mail: musictherapy@massroomstudio.com ή σε προσωπικο μήνυμα στο facebook.

https://www.facebook.com/events/1108463139877945

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!