Συνέντευξη με την Νάνσυ Μαλλέρου #Καλύτερα_γίνεται

1. Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς.

Είμαι η Νάνσυ Μαλλέρου, coach και ιδρύτρια της Life Clinic Group. Ο πρωταρχικός μου ρόλος είναι εκείνος της συζύγου – μητέρας – κόρης δύο υπέροχων χαρισματικών ανθρώπων. Το επάγγελμά μου – αποστολή μου αφορά την ανύψωση – ξεσηκωμό όποιου Έλληνα όπου κι αν βρίσκεται. Σκοπός μου είναι να πείσω ανθρώπους να δουλέψουν με τον εαυτό τους και αυτό αποτελεί τον ξεσηκωμό που προανέφερα, η αναζήτηση, η καλυτέρευση της ζωής μας και των συνθηκών αυτής.

2. Πώς προέκυψε ο χαρακτηρισμός «Γκουρού της ευτυχίας»;

Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός είχε γραφτεί από τα Μ.Μ.Ε. Με τιμάει, όμως, δεν μου αρέσει να με αποκαλούν γκουρού. Δεν έχω κάποια μυστική συνταγή. Οι γνώσεις μου είναι μία κουκκίδα σε ολόκληρο παγκόσμιο χάρτη. Αυτό που κάνω είναι να βάζω στόχους και να τους κυνηγάω, όπως κάνουν πολλοί και καλύτεροι από εμένα. Ίσως λόγω της μανίας μου να βοηθάω τους άλλους με χαρακτηρίζουν έτσι. Μικρή δεν είχα αφίσες στο δωμάτιό μου και δεν έλεγα «Α, θέλω να μοιάσω σ’ αυτόν». Ψάχνω άτομα και κυρίως ψάχνω τι χαρακτηριστικό έχουν αυτοί που με κάνει να τους θαυμάζω. Ψάχνω να θαυμάσω μοναδικά χαρακτηριστικά σε πολλά άτομα καθημερινά. Όλοι έχουμε βιώματα και ζούμε σε πολλαπλές δύσκολες καταστάσεις. Το θέμα είναι να φιλτράρουμε αυτά που παίρνουμε. Τα ερεθίσματά μας να φιλτράρονται μέσα από τα βιώματά μας, καθένας να φιλτράρει όσα δέχεται βάσει όσων έχει ζήσει.

3. Ποια είναι τα «μυστικά» της επιτυχίας σας;

Επιμονή, υπομονή και στρατηγική σκέψη. Πάντα κοιτάω το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι πράξεις μου. Τι αποτέλεσμα θα έχει σε 3, σε 5 χρόνια αυτό που κάνω; Κοιτάω ουσιαστικά το internal investment. Επενδύω σε μία σχέση ανεξάρτητα από το εάν είναι φιλική, επαγγελματική, ερωτική. Δεν πιστεύω στην ανιδιοτέλεια. Ό,τι αποφασίζω να το κάνω, το κάνω! Από δίαιτα έως και επενδυτικό πλάνο. Θα μπορούσα να με χαρακτηρίσω σκυλί του πολέμου. Βάζω στόχους και προσανατολίζομαι στο αποτέλεσμα. Φυσικά όλα αυτά τα καταφέρνω με βοήθεια. Δεν φοβάμαι να ζητήσω βοήθεια, το θεωρώ μάλιστα βασική δουλειά μου. Ευτυχώς, έχω την υποστήριξη των γονέων μου και της οικογένειάς μου, του άντρα μου, που σε κάθε μου βήμα είναι εκεί και φωνάζει «Μπορείς, Νάνσυ! Πάμε!». Ευτυχώς τους γονείς μου τους είχα από μικρή στο πλευρό μου, όμως δεν είχα πάντα αυτή την ερωτική σχέση που έχω τώρα.

4. Πώς προέκυψε το coaching στη ζωή σας;

Υπήρξε κάποια φάση στη ζωή μου που χρειάστηκα βοήθεια και τότε ανακάλυψα πως δεν μου ταιριάζουν τα πρωτόκολλα των ψυχολόγων. Συνεπώς, έψαξα να βρω τι θα μπορούσα να κάνω. Έφυγα από την έτοιμη καριέρα μου στις πολυεθνικές και έτσι το coaching προέκυψε και ως επιχειρηματική ιδέα. Βαθιά μέσα μου ήξερα ότι το αγαπάω, αγαπάω να διδάσκω. Δίδασκα 12 χρόνια στο Πάντειο. Μου αρέσει να μαθαίνω ιστορίες ανθρώπων. Ξέρεις, ανθρώπων απλών όπως όλοι μας. Άνθρωποι που εκεί έξω παλεύουν για τα πάντα. Ήθελα και θέλω πολύ να βοηθάω τους ανθρώπους. Αγαπάω να κάνω κάτι που είναι συνυφασμένο με το αντικείμενό μου.

5. Ποια είναι τα κυριότερα μαθήματα που παίρνει κάποιος από τις συνεδρίες Coaching;

Αν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του ο coach, τότε ο άνθρωπος που απευθύνθηκε σε αυτόν θα καταλάβει τα συναισθήματά του, θα μπορεί να τα ελέγχει ενώ παράλληλα θα μπορεί να ελέγχει έως έναν βαθμό τους εξωτερικούς παράγοντες. Σαφώς και υπάρχουν όρια, όμως φυσικά όρια π.χ. γεννήθηκες, έφτασες το 1,70, έμεινες εκεί. Το ύψος π.χ. είναι ένα όριο, όμως πέρα αυτών των ορίων, ό,τι άλλο έχει να κάνει με συνθήκη μπορούμε να το ελέγχουμε και να το επηρεάσουμε. Η νοοτροπία μας είναι αυτή που μας πάει μακριά. Ξέρεις, τα παιδιά που δεν έχουν οικογένειες με πολλά χρήματα από πίσω, αυτοί που δεν έχουν πλάτες να στηριχθούν, αυτοί βλέπεις να πηγαίνουν πραγματικά μπροστά. Τέτοια παιδιά που λες: «πώς το γύρισαν έτσι»; Αυτούς θαυμάζω και αναγνωρίζω πως όλα αυτά που καταφέρνουν είναι αποτελέσματα εγκεφαλικής διαδικασίας.

6. Από τις χιλιάδες περιπτώσεις που έχουν απευθυνθεί σε εσάς, έχετε κρατήσει κάποια στοιχεία προκειμένου να παραχθούν στατιστικά αποτελέσματα σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα των ανθρώπων;

Οι άνθρωποι έχουμε τα ίδια προβλήματα, καθένας όμως τα ζει στα δικά του πλαίσια. Όλοι μας θέλουμε καλές σχέσεις, να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και φυσικά να είμαστε επιτυχημένοι. Τώρα θα μου πεις πως οι σχέσεις δεν είναι κάτι απλό και έχει πολλά παρακλάδια. Συμφωνώ σε αυτό, όμως, δεν παύουν να είναι σχέσεις. Αν σκεφτούμε τι πραγματικά υπάρχει πίσω από το κάθε πρόβλημά μας, θα δούμε πως δεν υπάρχει ποικιλία. Το πώς κινούμαστε, έως ένα επίπεδο, καθορίζεται από όλα τα παραπάνω.

7. Πείτε μας ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημά σας.

Πλεονέκτημα, ε; Χμ, κάτσε να σκεφτώ, έχω πολλά. Θα έλεγα πως, όταν αποφασίσω να σταθώ σε κάποιον, στέκομαι εκεί σαν βράχος. Είμαι Λέαινα σε αυτό και οδηγώ τη φυλή μου, τη φυλή Nama όπως την αποκαλώ. Σε αυτή τη φυλή υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, έχουμε κοινό DNA και ως αρχηγός της αγέλης οφείλω να τους υπερασπίζομαι όλους. Φυσικά, αυτό κάνω και για τον εαυτό μου!

Μειονέκτημα; Χμ, κάτσε, γιατί και από αυτά έχω πολλά. Μα, είναι δύσκολο να το πιστέψουμε αυτό, κα Μαλλέρου, της απάντησα. Μου απευθύνθηκε χαμογελώντας και χαριτολογώντας: «δύσκολο; χαχα! Ρωτήστε τον άντρα μου ή την πεθερά μου». Ως μειονέκτημα λοιπόν θα έλεγα πως είμαι ανυπόμονη! Ξέρω πως είναι λίγο αντικρουόμενο αυτό με όσα είπα παραπάνω, όμως ναι, ισχύει. Περιμένω από τους άλλους να τρέχουν στους ρυθμούς που τρέχω και εγώ, αλλά καταλαβαίνω πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Μερικές φορές δεν βλέπω όλη την εικόνα, γιατί έχω αφοσιωθεί στο πώς θα προστατέψω την αγέλη μου! Βαριέμαι εύκολα.

8. Είστε ήδη «ψηλά» στον τομέα σας, ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας την επόμενη πενταετία;

I have no idea! Στόχος μου είναι να μεγαλώσει η φυλή Nama (Νάμα). Στόχος είναι τα 5 εκ. views να γίνουν 100 εκ. views, 1 δισ. views, οι 60 χιλ. προβολές να φτάσουν τις 1 εκ. Πόσοι είμαστε; 10 εκ. Έλληνες και άλλοι τόσοι διάσπαρτοι παγκοσμίως; Να βοηθήσω όσους περισσότερους μπορώ, ώστε να αφυπνιστούν, να δουλέψουν με τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν τυχόν προβλήματα και δυσκολίες μέσω του coaching! Αυτός είναι ο στόχος μου, να υπάρχει ενέργεια – παρακίνηση! Το πώς θα το πετύχω αποτελεί κομμάτι των επιχειρηματικών μου σχεδίων και δεν δύναμαι να το αποκαλύψω για ευνόητους λόγους, πρόσθεσε η αξιαγάπητη Νάνσυ.

9. Η πανδημία έστρεψε τους ανθρώπους στο coaching και στη συμβουλευτική;

Θα έλεγα πως τους έχει στρέψει προς τον εαυτό τους, να δουν πώς ταιριάζουν με τον εαυτό τους, με την οικογένειά τους. Θα έλεγα ότι τους έχει στρέψει προς την αυτοβοήθεια, αυτό που ονομάζουμε self – development!

10. Έχει επηρεάσει η πανδημία το έργο σας;

Ναι, σε μεγάλο βαθμό. Με θετική όψη όμως η επίδραση αυτή. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη εβδομάδα του lockdown έχασα το budget που είχα από την εταιρεία μου για έναν χρόνο και το γεγονός αυτό με έστρεψε στους ανθρώπους εκεί έξω, στον απλό κόσμο όπως είμαι εγώ, εσύ, ο Α, ο Β. Από την ανάγκη μου να μην απομονωθώ προέκυψε το life coaching, το business bootcamp, καθημερινά live για επίλυση αποριών του κοινού. Θυμάμαι, πρέπει να είχα κάνει 50 lives στη σειρά, 50 ολόκληρες μέρες live streaming και συζητήσεις και λύσεις αποριών – απαντήσεις ερωτήσεων και τέλος οι 10 ημέρες δωρεάν συμβουλευτική επιχειρήσεων. Συνδέθηκα με κόσμο που παλεύει και ψάχνεται, με κόσμο που είχε την τύχη να έχει κάποια εφόδια αλλά και με άλλους που δεν είχαν κάποια «πλάτη – ώμους» να στηριχθούν, με κόσμο που έχασε τη δουλειά του και ξεκίνησε το δικό του εγχείρημα – τη δική του επιχείρηση. Στον μεγάλο σεισμό της Σάμου, πριν λίγους μήνες, ήμουν εκεί. Βοήθησα τους ανθρώπους – αυτό με γεμίζει, να δίνω κίνητρα και χαρά στους άλλους, να ξέρω πως έκανα καλό. Ακόμη και έναν άνθρωπο να κάνω χαρούμενο, για εμένα είναι τεράστιο κέρδος. Για να το πετύχω αυτό, χρειάζομαι στόχους. Όπως έχω στόχους για τη ζωή μου, έτσι έχω στόχους και για τη δουλειά μου. Δεν με αφήνω να αποκλίνω από αυτούς.

11. Ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερό σας επίτευγμα – κατόρθωμα;

Είμαι από τους ανθρώπους που μετρούν και χαίρονται τα επιτεύγματά τους. Τα αναγνωρίζω και με επιβραβεύω: «Μπράβο, Νάνσυ, καλά τα κατάφερες. Συνέχισε έτσι, έχεις πολλά ακόμη μπροστά σου». Η συνήθης απάντησή μου στη παρούσα ερώτηση είναι «η οικογένειά μου». Είχα πάντα τους γονείς μου, είχα τη τύχη να με βοηθούν, να μου συμπαραστέκονται και να με υποστηρίζουν σε κάθε μου βήμα. Δεν είχα όμως πάντοτε τη σχέση (ερωτική) που έχω τώρα. Όμως, να τονίσω πως και με τους γονείς μου έχει αλλάξει η σχέση μου σε σύγκριση με τα παλαιότερα έτη. Δεν συζητάς τα ίδια με τους γονείς σου όταν είσαι 16 με την περίοδο που διανύεις τα 50. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως η σχέση χειροτέρεψε τώρα. Συνεχίζει και είναι άριστη και νιώθω ευγνώμων για αυτό. Θεωρώ επίτευγμα τη καλή διαχείριση μεγάλων κρίσεων. Άφησα την εταιρική καριέρα και «έχτισα» κάτι που δεν υπήρχε. Κατόρθωμα θεωρώ το ότι, εντός μίας εβδομάδας, με την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον κορωνοϊό, έχασα τα πάντα και σε 4 μόλις εβδομάδες – ένα μήνα ουσιαστικά – κατάφερα να γυρίσω υπέρ μου την όλη κατάσταση, τα γύρισα όλα. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι τίποτα δεν θα ήταν ίδιο εάν δεν είχα την υποστήριξη του δικτύου μου, της οικογένειάς μου, τους γονείς μου και τους φίλους μου. Το θεωρώ επίτευγμα, γιατί δεν τα θεωρώ δεδομένα σε μία ζωή όλα τα παραπάνω.

12. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ και να ευχηθώ καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο σας!

Εγώ ευχαριστώ για την συνέντευξη, με τιμάει! Να είσαι καλά, καλή συνέχεια!

Παρακάτω βρίσκονται τα κανάλια επικοινωνίας της κ. Μαλλέρου

https://mallerou.mykajabi.com/self-confidence-bootcamp

https://www.facebook.com/DrNancyMallerou

https://www.youtube.com/channel/UCusu2-5cuSpx6BFppSni3YQ

https://www.instagram.com/nancymallerou/

Επιμέλεια συνέντευξης: Ευγενία Κελαράκου

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας