Συνέντευξη με τον Αντώνη Οικονόμου: «Η πανδημία έχει γονατίσει όχι μόνο τη μουσική αλλά όλους τους χώρους γενικά»

Ο Αντώνης Οικονόμου γεννήθηκε στην Κύπρο, στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου και ασχολείται με την κιθάρα και το τραγούδι για18 χρόνια. Έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ασχολούμενος επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία δύο χρόνια. Oι τελευταίες του κυκλοφορίες είναι ο δίσκος «Λευκό χαρτί» με την υπογραφή των Χρήστου Νικολόπουλου, Λίας Βίσση, Βίκης Γεροθόδωρου κ.α. από την Αυλός Records που κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία και σε επιλεγμένα καταστήματα από την “MINOS-EMI”, καθώς και το single «Θα μ’ ερωτευθείς – Ο παπαγάλος», σε στίχους, μουσική δικούς του και παραγωγή του Ρουσσέτου Δημητρόγλου των 15-50, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Παντελή Παντελίδη. Αποκλειστικά στο Your e-articles, ο Αντώνης Οικονόμου.

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Μετά από σπρώξιμο της Λίας Βίσση, που με βοήθησε να κάνω το πρώτο μου τραγούδι αφιλοκερδώς, το «Ειν’ η αγάπη εκδρομή» στα 19 μου χρόνια αν θυμάμαι καλά. Στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλα κομμάτια που είχα βγάλει με το συγκρότημά μου Τσακ Μπαμ, Νίγμα και άλλα πολλά.

-Τι είδους μουσική τραγουδάς;

Ξεκίνησα με ποιο έντεχνο στυλ, συνέχισα ένα διάστημα με ποπ ροκ και στη συνέχεια με κέρδισε ο δρόμος του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Παντελή Παντελίδη. Ο Θεός να τον έχει καλά.

-Τραγούδια που έχεις ξεχωρίσει;

Σίγουρα μου αρέσουν όλα μου τα τραγούδια αλλά ένα ιδιαίτερο κομμάτι που λυπάμαι γιατί δεν έκανε ποτέ επιτυχία και πιστεύω το αξίζει είναι το «Στο Υπογράφω».

-Που βρίσκεσαι μουσικά αυτή την περίοδο;

Μουσικά δεν βρίσκομαι πουθενά δυστυχώς αφού η «πανδημία» έχει γονατίσει όχι μόνο το χώρο της μουσικής αλλά όλους τους χώρους γενικά.

-Καλλιτέχνες που θαυμάζεις;

Παντελής Παντελίδης.

-Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζεις στο συγκεκριμένο χώρο;

Μακάρι να μπορούσα να πω όλες τις δυσκολίες που είχα μέχρι τώρα στο χώρο της μουσικής και τις απογοητεύσεις μου στον χώρο αυτό αλλά δεν θα πω γιατί θα κακολογήσω πολλούς και πολλά οπότε καλύτερα να μην πω. Να πω μόνο για τους νέους που θέλουν να κάνουν το συγκεκριμένο τους όνειρο πραγματικότητα ότι είναι ένας δύσκολος χώρος που χρειάζεται γερά νεύρα και δεν είναι όλα ρόδινα όπως φαίνονται.

-Τι είναι ο έρωτας για σένα;

Είμαι 33 χρονών και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω. Όταν μάθω εγώ θα ενημερώσω και τους υπόλοιπους. (χαχα)

-Τι συναισθήματα βιώνεις όταν τραγουδάς;

Νιώθω την στιγμή που τραγουδώ απλά ταξιδεύω κάπου αλλού από εκεί που είμαι.

-Αγαπημένος στίχος;

Μαύρα μεσάνυχτα: «Ποιος είπε ότι είναι άσχημα στην κόλαση»

-Τι άνθρωπος είναι ο Αντώνης Οικονόμου;

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ειλικρινής άνθρωπος και ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερό μου μειονέκτημα αφού πάντα λέω αυτό που πιστεύω όσο και αν κατακριθώ χωρίς να με ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Έχω καταστρέψει τον εαυτό μου πολλές φορές με αυτόν τον τρόπο αλλά αυτός είμαι. Δεν μπορώ να αλλάξω.

-Ο μεγάλος σου φόβος;

Ότι μια μέρα θα ξυπνήσω και ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος το πρωί όπως τον άφησα το βράδυ.

Επηρέασε τους καλλιτέχνες η πανδημία;

Σε όλους τους τομείς. Έχω φίλους καλλιτέχνες που κάθε μέρα μου λένε ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο.

-Ετοιμάζεις κάτι αυτή την περίοδο;

Μετά από την επιτυχία του ρέμιξ «Παπαγάλος» από τον γνωστό Κύπριο dj και φίλο μου Θέμη Κωνσταντίνου, τη βοήθεια του αδερφού μου Ρουσσέτου Δημητρόγλου, τη βοήθεια της φίλης μου Μάριαν Νικολάου και φίλου μου Στέλιου Τριχαντήρη έχουμε τώρα στα σκαριά μια νέα δουλειά, ελπίζω να μας αξιώσει ο Θεός να την τελειώσουμε.

-Αντώνη σε ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση.

Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δραμιτινό (Αρχισυντάκτης – Οικονομολόγος)

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.