Συνέντευξη με τον Διαμαντή Διονυσίου: «Δεν θα μπορούσα να τραγουδάω κάτι άλλο πέρα από το λαϊκό»

Αποτελεί το τέταρτο παιδί του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή, Στράτου Διονυσίου. Ξεκίνησε την πορεία του στο τραγούδι το 2007 τραγουδώντας σε διάφορα κέντρα της Αθήνας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι, Μέχρι Το Πρωί. Αποκλειστικά στο Your e-articles, ο Διαμαντής Διονυσίου.

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι; Έπαιξε ρόλο ο οικογενειακός περίγυρος;

Σίγουρα έπαιξε ρόλο ο οικογενειακός μου περίγυρος, άκουγα από μικρό παιδί στο σπίτι τα τραγούδια του πατέρα μου και κάπως έτσι από μικρός πήγαινα κι έκανα κρυφά μαθήματα φωνητικής. Έτσι με την σειρά μου βγήκα κι εγώ την κατάλληλη στιγμή!

-Τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια;

Θυμάμαι έντονα τα οικογενειακά καλοκαίρια στην Χαλκιδική! Όταν μας έπαιρνε ο πατέρας μου με τον Στέλιο και μας πήγαινε γήπεδο αλλά και τα παιχνίδια με τους φίλους στην γειτονιά χωρίς κινητά και φόβο όπως τώρα!

-Τι είδος μουσικής τραγουδάς;

Δεν θα μπορούσα να τραγουδάω κάτι άλλο πέρα από το λαϊκό!

-Παίζεις κάποιο μουσικό όργανο; Έχεις κάνει μαθήματα φωνητικής;

Μουσικό όργανο όχι δεν παίζω, όμως έχω κάνει μαθήματα φωνητικής για κάποια χρόνια!

-Τραγούδια που έχεις ξεχωρίσει;

Είναι πάρα πολλά τα τραγούδια που έχω ξεχωρίσει, αλλά θα σας πω δυο του πατέρα μου που τα αγαπάω πολύ. Το ένα είναι το «τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι» και το άλλο είναι το «ποιος το είπε για τους μάγκες».

-Που βρίσκεσαι μουσικά αυτή την περίοδο;

Αυτήν την περίοδο όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι δύσκολα τα πράγματα λόγω των καταστάσεων με τον covid-19 αλλά δεν το βάζουμε κάτω και βρήκαμε την ευκαιρία με την «alpha records» και την επιμέλεια παραγωγής, του φίλου μου, Κώστα Γονη (dj Gonis), να πω ένα δροσερό, καλοκαιρινό τραγούδι που μου έγραψε ο Άγγελος Καλαβρυτινός σε στίχους της Γιούλης Ηλιοπούλου, το οποίο λέγεται «μέχρι το πρωί» και είναι σε ρυθμό latin-rumba. Όταν τα πράγματα φτιάξουν θα βρίσκομαι ξανά στο μαγαζί που εμφανιζόμουν μέχρι τώρα στον Πειραιά, στο «Τρούμπα live».

-Καλλιτέχνες που θαυμάζεις;

Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες. Ας ξεκινήσουμε από τους παλιούς. Εκτός του πατέρα μου, είναι ο Καζαντζίδης, ο Αγγελόπουλος κι ο Μπιθικώτσης. Επίσης θαυμάζω πάρα πολύ την Πίτσα Παπαδοπούλου, την Γλυκερία, τον Αδαμαντίδη κ.α.

-Ποια είναι η πιο σημαντική σου συνεργασία;

Όλες οι συνεργασίες που έχω κάνει είναι ξεχωριστές και σημαντικές. Έχω συνεργαστεί και στο εξωτερικό με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες όπως η Γλυκερία, ο Μαργαρίτης, η Στανίση κ.α. Φυσικά μην ξεχνάμε και το μεγάλο αφιέρωμα που έχουμε κάνει στον πατέρα μας, με τον Άγγελο και τον Στέλιο!

-Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζεις στο χώρο;

Προσπαθώ όσο μπορώ οι συνάδελφοι να είναι συνεργάσιμοι ώστε να μην αντιμετωπίζουμε καμία δυσκολία την ώρα της δουλειάς μας. Το μόνο που βλέπω είναι πως «κυνηγάνε» το λαϊκό τραγούδι και δεν ξέρω γιατί…

-Ποια είναι η άποψή σου για τις δισκογραφικές στην εποχή μας;

Αυτήν την εποχή οι δισκογραφικές εταιρείες δεν μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ, λόγω του ότι δεν υπάρχουν έσοδα. Γι’ αυτό κι εγώ δεν σκεφτόμουν να κάνω αυτό το βήμα. Όμως μου δόθηκε η ευκαιρία, κατόπιν προτροπής του παραγωγού μου, μέσα από την «alpha records», να κάνω ένα όμορφο και αισιόδοξο ξεκίνημα.

-Ποιο είναι το προσωπικό σου καταφύγιο;

Το προσωπικό μου καταφύγιο είναι το σπίτι μου, εκεί δηλαδή που νιώθω ο εαυτός μου, δίπλα στην γυναίκα μου, που με στηρίζει κι εννοείται στο παιδί μου!

-Τι είναι ο έρωτας για σένα;

Ο έρωτας είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια μέσα στην σχέση ή στον γάμο! Αν δεν υπάρχει έρωτας, η σχέση θεωρώ πως αρχίζει να καταρρέει. Έρωτας είναι να θαυμάζεις και να στηρίζεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου σε όποια φάση της ζωής του κι αν βρίσκεται!

-Τι συναισθήματα βιώνεις όταν τραγουδάς;

Τα συναισθήματα που με κατακλύζουν όταν τραγουδάω είναι ανάμεικτα, ανάλογα το τραγούδι που λέω εκείνη την στιγμή, το τραγούδι νιώθω ότι μου δίνει ζωή, ανάσα… όταν τραγουδάω τραγούδια του πατέρα μου σίγουρα με πλημμυρίζουν συναισθήματα συγκίνησης, περηφάνιας, χαράς, νοσταλγίας κι αγάπης προς το πρόσωπό του.

-Τι άνθρωπος είναι ο Διαμαντής Διονυσίου;

Είμαι ήρεμος άνθρωπος, ήσυχος, άνθρωπος της οικογένειας. Δεν μ’ αρέσουν τα προβλήματα και τα μπερδέματα. Θέλω τα πράγματα στην ζωή μου να είναι σε τάξη. Έτσι θέλω να έχω και τα πράγματα στο μυαλό μου. Δεν μ’ αρέσει να επικρατεί χάος! Θεωρώ τον εαυτό μου επίσης ντόμπρο άνθρωπο και ό,τι έχω να πω το λέω μπροστά στον άλλον!

-Ο μεγάλος σου φόβος;

Ο μεγάλος μου φόβος στο κομμάτι της δουλειάς, μάλλον είναι αυτό που βιώνουμε τώρα. Ότι δηλαδή δεν μπορώ να τραγουδήσω, ότι έχουμε απομονωθεί και δεν μπορώ όπως πριν να γίνω αυτό που λέμε «ένα με τον κόσμο», τον κόσμο που απολαμβάνει να ακούει τα τραγούδια που λέω και που με στηρίζει. Αυτός νομίζω είναι από τους μεγαλύτερους φόβους μου, να μείνω δηλαδή μακριά από την δουλειά μου που τόσο αγαπώ..

-Επόμενες σκέψεις, τι ετοιμάζεις;

Όπως σας είπα και πιο πριν, ετοιμάζουμε με τον παραγωγό μου και την «alpha records» κάποια πολύ όμορφα τραγούδια. Μόλις φτιάξουν τα πράγματα ελπίζουμε σε ακόμα μεγαλύτερα βήματα, δουλειές, συναυλίες και ό,τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, εφόσον τελικά βγούμε απ’ αυτήν την πανδημία!

-Ευχαριστώ πολύ για τη συζήτησή μας!

Κι εγώ ευχαριστώ!

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δραμιτινό (Αρχισυντάκτης του Your e-articles – Οικονομολόγος)

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.