Συνέντευξη με τους Betty The Raccoon: Μια μίξη από rock, metal και punk!

Ένα συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που αναμιγνύει τον rock ήχο, τα metal στοιχεία και punk ακούσματα! Ξεκινώντας το 2017, έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο μέρος του πρώτου δίσκου “Between Mud and Sunshine”, ονόματι “Sunshine”. Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του τραγουδιού “5am” και το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους του δίσκου, αποκλειστικά στο your e-articles το συγκρότημα Betty The Raccoon!

-Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε το συγκεκριμένο συγκρότημα;

Betty: To συγκρότημα ξεκίνησε από εμένα και τον αδερφό μου όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια μπάντα διασκευών για να τζαμάρουμε και να δίνουμε συναυλίες. Η ιδέα του να γίνει συγκρότημα με πρωτότυπο υλικό πήρε σάρκα και οστά το 2018.

-Πώς ήρθε η ιδέα για το όνομα;

Koky: Η αλήθεια είναι ότι το παρόν όνομα, δεν ήταν εξαρχής στο τραπέζι. Ήταν λίγο διαφορετικό και μετά από μερικές συζητήσεις αποφασίσαμε να καταλήξουμε στο σημερινό γλυκούλικο όνομά μας διότι θέλαμε να δείξουμε μια αντίθεση και να εκπλήξουμε τον κόσμο που άλλα περίμενε να ακούσει (τραγούδια) με βάση το όνομα και αλλά άκουσε.

-Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Koky: Ο καθένας έχει τις προσωπικές του επιρροές αλλά το σίγουρο είναι ότι μερικές κοινές επιρροές που έχουμε και μουσικά αλλά ακόμα και στον τρόπο λειτουργίας μας είναι: Trivium, Avenged Sevenfold, System of a down και Bullet For My Valentine

Betty: … εδώ να συμπληρώσω και μπάντες όπως οι Rise Against, Offspring και Sum41 που είναι πιο εμφανείς στον πρώτο μέρος του δίσκου “Between Mud & Sunshine”.

-Ποια ήταν τα συναισθήματα όταν παίξατε για πρώτη φορά σε κοινό;

Koky: Είμαι σίγουρος  πως αυτό το «πρώτο live» μένει πάντα χαραγμένο στο μυαλό και στην καρδιά σου. Ανάμεικτα συναισθήματα, υπερβολικός ενθουσιασμός που σε αναγκάζει να παίξεις το κομμάτι +10 bpm, και βλέποντας την ευχαρίστηση του κόσμου, ακούγοντας τα καλά σχόλια και την μαγική φράση «Παιδιά.. μου φτιάξατε την μέρα». Νιώθεις μόνο περηφάνια για την δουλειά που έχεις κάνει

Betty: Δεν ξέρω για εμάς αλλά οι άνθρωποι που ήρθανε στην πρώτη συναυλία μας χορτάσανε και με φαΐ (γέλια), όχι μόνο μουσική. Αλήθεια προσφέραμε όντως φαγητό! Όσο για μας προσωπικά νομίζω το να βλέπουμε τον κόσμο να τραγουδάει μαζί μας ήταν κάτι παραπάνω από μαγικό.

-Από πού αντλείτε έμπνευση;

Betty: Η γρήγορη απάντηση είναι σίγουρα η καθημερινότητα και τα βιώματά μας. Προσωπικά αντλώ επιπλέον έμπνευση από το συναίσθημα που νιώθεις όταν ακούς ένα ωραίο κομμάτι σε συναυλία και νιώθεις όμορφα. Μελετώντας τα στοιχεία που το προκαλούν αυτό προσπαθώ, φιλτράροντάς το από τις μουσικές μου επιρροές, να το εμφυσήσω στα κομμάτια μας.

Koky: Σίγουρα οι δικοί μας άνθρωποι και οι οικογένειές μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνουμε. Αυτοί είναι η έμπνευσή μας, η οικογένεια και οι στενοί μας φίλοι.

-Τι είναι η μουσική για εσάς;

Koky: Έχουν ακουστεί πολλές απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Πολύ απλά είναι κάτι που αγαπάμε, μας γεμίζει και δεν θέλουμε να το αποχωριστούμε σε καμία περίπτωση. 

Betty: Το δίλλημα γύρος ή μπέργκερ είναι πιο εύκολο νομίζω. Θέλουμε 4 συνεντεύξεις για να αναλύσουμε τη μαγεία που λέγεται μουσική!

-Πείτε μου ένα αστείο γεγονός που έχει συμβεί σε live σας…

Betty: Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές συναυλίες μέχρι στιγμής! Αν πρέπει να διαλέξω μια στιγμή θα πω ότι σε κάποια φάση λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία υπήρχαν πιο πολλά άτομα έξω στο τηγάνι που υπήρχε το φαγητό παρά μέσα στη συναυλία. Και είχε κρύο!!!

-Το κομμάτι σας “shiver” το έχει αγαπήσει το κοινό και έχει ένα «ιδιαίτερο» βίντεο κλιπ. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Betty: Το τραγούδι αναφέρεται στο χάσιμο της μιλιάς τη στιγμή που θέλουμε να μιλήσουμε σε αυτόν/ην που είμαστε «τσιμπημένοι». Θέλαμε μια «Τι έγινε ρε παιδιά;;;» στιγμή μέσα στο βίντεο και το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα επηρεασμένοι από μια ιαπωνική anime ταινία ονόματι “Spring Subway”. To σκεπτικό ήταν το plot twist στο τέλος να απογειώσει την συναισθηματική ένταση της ιστορίας των δυο παιδιών του βίντεο.

-Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το βίντεο κλιπ για το κομμάτι “5am” το οποίο φαίνεται να δείχνει μια πιο σκοτεινή πλευρά σας. Πείτε μας δυο λόγια για αυτή την προσέγγιση;

Koky: Όλα ξεκινάνε από πολύ πιο πριν. O διπλός δίσκος είχε γραφτεί (συνθετικά) πολύ πριν μπούμε στο στούντιο για το “Sunshine” που ήταν το πρώτο μέρος του δίσκου. Στόχος είναι ένας διπλός δίσκος με μια χαρούμενη και μια σκοτεινή πλευρά. Είναι όλα μέρος του σχεδίου. Το χαρούμενο το έχουμε ακούσει, το σκοτεινό είδαμε μόνο την αρχή του. 

-Ποια είναι τα εμπόδια που έχετε συναντήσει στο χώρο της μουσικής;

Koky: Νομίζω το κύριο πρόβλημα που έχει κάθε μπάντα που ξεκινά είναι το οικονομικό κομμάτι.

Betty: Πέραν του οικονομικού φυσικά εγώ θα προσθέσω την έλλειψη συναυλιακών χώρων για μπάντες τοπικού επιπέδου. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, το οποίο είναι υπέροχο, αλλά λίγοι χώροι.

-Δεδομένου ότι αντιμετωπίζουμε μια πανδημία, ποια είναι τα σχέδιά σας στο κοντινό μέλλον;

Koky: Σκοπεύουμε να είμαστε ιδιαίτερα ενεργοί. Θα έχετε νέα μας σύντομα, παραπάνω δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε.

-Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσετε ένα στίχο στους αναγνώστες που μας διαβάζουν!

Koky: Κάτι για την πανδημία λοιπόν: MAKE IT STOP.

Betty: Εγώ θα πω χρησιμοποιείστε την πανδημία δημιουργικά και “Go and break new ground”

-Ευχαριστώ για τη συζήτησή μας!

Εμείς σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία σας, ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο υγεία, ειδικά για την περίοδο που περνάμε και υπομονή, τα καλά έρχονται.

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δραμιτινό (Αρχισυντάκτης του Your e-articles – Οικονομολόγος)

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.