Διπλή ζωή…

Κάπου εδώ καταλαβαίνεις από τον τίτλο πως δεν χρειάζονται συστάσεις και εξηγήσεις για το νόημα του κειμένου που θα διαβάσεις παρακάτω. Η διπλή ζωή άλλωστε σε διακατέχει και εσένα, αν όχι τώρα, σίγουρα κάποτε στο παρελθόν.

Η ζωή μας, πολλές φορές κρύβει εκπλήξεις για εμάς χωρίς να τις περιμένουμε. Αρκετές από αυτές είναι ευχάριστες ενώ κάποιες άλλες όχι και τόσο, σίγουρα δεν τις αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά μιας και μιλάμε για ανθρώπινες υπάρξεις με όποια συναισθήματα μπορεί να εκφράζουμε και όχι για ρομπότ που λειτουργούν με κουμπιά. Φυσικά, κάποιοι άνθρωποι, υποχείρια των άλλων λειτουργούν ως ρομπότ ή σχεδόν μηχανικά αλλά αυτό το ζήτημα δεν είναι της παρούσης και θα αναλυθεί στο επόμενο άρθρο (stay on). Όπως λοιπόν αντιμετωπίζεις κάποιες εκπλήξεις, συνειδητοποιείς πως η ζωή σου δεν έχει πάρει τη μορφή – τροπή που κάποτε ονειρευόσουν. Για αυτό ευθύνεσαι κυρίως εσύ και όχι ο περίγυρός σου. Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι καταστάσεις που ζεις αλλά εσύ πρέπει να βρεις τρόπο να τις αντιμετωπίσεις «σωστά» και χωρίς να σε παρασύρει ένα ρέμα συναισθημάτων.

Σε αυτό το σημείο κάνεις το πρώτο μπαμ και αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος στο δρόμο σου και έφτασες σε άλλο προορισμό από αυτόν που όρισες εξ αρχής. Σίγουρα τίποτα δεν πήγε τελείως λάθος και τίποτα ολόσωστα. Επομένως οφείλεις να ψάξεις κάθε βήμα ξεχωριστά. Όταν βρεις το λάθος (βήμα νο.2 μετά την συνειδητοποίηση) μπορείς να προχωρήσεις σε ανάλυσή του και να μη σταθείς τόσο στο γιατί έγινε, αλλά πώς μπορείς να το ξεπεράσεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Στο βήμα νο.3 είναι η δράση και η εφαρμογή του τρόπου που βρήκες. Τέλος, σου μένει η ανασκόπηση. Η απογραφή των όσων έκανες και ο απολογισμός στον εαυτό σου. Τί διόρθωσες; Πώς το έκανες; Είσαι ευτυχισμένος τώρα;

Η ζωή που κάνεις σίγουρα διαφέρει από αυτή που θες, σίγουρα έχει απόκλιση, το εάν είναι μικρή η μεγάλη δεν περιμένεις εμένα να στο πω, το ξέρεις από μόνος σου. Πώς κατέληξες να ονειρεύεσαι κάτι που ποτέ δεν έγινες; Τι συνέβη τελικά σε εσένα και στα όνειρά σου; Άσε τη ζωή που κάνεις και πιάσε τη ζωή που χάνεις!

Υ.Γ. Να μη ξεχνάς ποτέ ποιος είσαι, από που ξεκίνησες, ποιοι σε βοήθησαν να φτάσεις εδώ που είσαι και που θέλεις να πας.

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας