Ένα ατόφιο «θέλω»

Ένα ατόφιο θέλω αντιπροσωπεύει τη δύναμη της έλξης. Όπως είναι γνωστό, ο νόμος της έλξης είναι το μυστικό. «Το μυστικό» είναι και ο τίτλος του βιβλίου της Rhonda Byrne, όπου αναγράφει τον τρόπο λειτουργίας της επιτυχίας – επίτευξης. Είναι κοινό για όλους, όλοι μπορούν να το υιοθετήσουν, αρκεί να ακολουθήσουν τη σωστή διαδρομή.

Αρχικά, αναγκαίο είναι να θέσουμε ξεκάθαρα και συγκεκριμένα τι ακριβώς θέλουμε, ώστε να μπορέσουμε να το προσεγγίσουμε. Όταν μια ιδέα είναι πολύ γενική και απροσδιόριστη είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Όλοι ζητάμε πράγματα, συναισθήματα, συνθήκες που θέλουμε να αποκτήσουμε, αλλά πολλές φορές δεν φθάνουμε στην ιδιοκτησία τους. Ο καθοριστικότερος λόγος της αρνητικής έκβασης, είναι ο φόβος. Εξαιτίας του φόβου, που στην πραγματικότητα κατοικεί μόνο στο μυαλό μας, πολλοί από εμάς, φανερώνουμε εμπόδια μπροστά μας, που όχι απλώς φρενάρουν το ταξίδι μας, αλλά μας κρατάνε αδρανείς και κατ’ επέκταση στάσιμους.

Επίσης, μία επιθυμία απαιτεί ενέργεια. Όπως μία μπαταρία χρειάζεται φόρτιση για να μπορέσει να λειτουργήσει, έτσι και το «θέλω» μας χρειάζoνται απόλυτα αφοσιωμένη ενέργεια. Αυτό σημαίνει συγκέντρωση, εστίαση μόνο σε αυτό που θέλω, χωρίς να σκέφτομαι αυτό που δεν θέλω, γιατί έτσι η ενέργεια μοιράζεται – διασπάται και δεν μας βοηθάει.

Ένα καλό παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση είναι το παρακάτω ρητό: «ο πιο κοντινός δρόμος για να φτάσεις κάπου είναι η ευθεία». Οι στροφές, τα δεξιά και τα αριστερά πέραν του ότι μας καθυστερούν από το χρονικό περιθώριο του προορισμού μας, ξοδεύουν ενέργεια που πρέπει να διοχετευτεί διαφορετικά. Όλη η ενέργεια, πρέπει να είναι συγκεντρωμένη μόνο στον στόχο μας. Είναι πηγαία σημαντικό να κάνουμε θετικές σκέψεις.

Οι σκέψεις έχουν δύναμη, εμείς τις ορίζουμε και με βάση αυτές δημιουργούμε το δρόμο μας. «Γινόμαστε ό,τι πραγματικά σκεφτόμαστε», όπως όλοι έχουμε ακούσει. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και να ταυτιζόμαστε με τις θετικές σκέψεις και λέξεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα, προσοδοφόρα ενέργεια καθίσταται η αντικατάσταση αρνητικών λέξεων όπως: μη, δεν Κ.Ο.Κ. Το λεξιλόγιο μας βοηθά να μετατοπίζουμε την επιθυμία μας στο συνειδητό τμήμα του εγκεφάλου. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με μαγνήτη.

Αν για παράδειγμα, κρατάμε έναν μαγνήτη στο ένα χέρι που βρίσκεται κάτω απ’ το τραπέζι και ο μαγνήτης αυτός περιέχει τις σκέψεις μαζί με τα «θέλω» μας, (τα οποία πρέπει να είναι σε αρμονία χωρίς τη δόση φόβου) και υπάρχει ακόμη ένας μαγνήτης πάνω στο τραπέζι ο οποίος είναι έτοιμος να φέρει αυτό που ζητάμε, κουνώντας τον μαγνήτη που κρατάμε, μπορούμε να μετακινήσουμε και τον άλλο.

Το υλικό τους λειτουργεί κατ’ αυτό τον τρόπο, ταυτίζονται γι’ αυτό επιτυγχάνεται και η μετακίνησή τους.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι υπάρχουν διάφορες οπτικές γωνίες που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Αν η θέση που βρίσκεσαι δεν σε ευνοεί ή για κάποιο λόγο νιώθεις πως δε λειτουργεί βάσει των επιθυμιών σου, απλά άλλαξε θέση και η οπτική σου θα μετουσιωθεί.

Μη ξεχνάς πως ό,τι έχεις είσαι εσύ και ό,τι θέλεις να πετύχεις εξαρτάται πάλι μόνο από εσένα.

Η δύναμη υπάρχει μέσα σου.

Χρησιμοποίησέ την για να λάμψεις.

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας