Περί διασώσεως Aegean…

Όπως διέρρευσε, η κυβέρνηση κατέθεσε στην ευρωπαϊκή επιτροπή σχέδιο διάσωσης της Aegean αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσαν όλοι να την φάνε – ας πούμε κάπως δικαιολογημένα εξαιτίας προηγούμενων ενεργειών της προς μεγαλοεπιχειρηματίες… Πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσω πως η Aegean δεν είναι οποιαδήποτε αερομεταφορική εταιρεία. Το 2019 είχε έσοδα 1,103 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ την επέλεξαν πάνω από 15 εκατομμύρια επιβάτες. Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί τον άτυπο εθνικό μας αερομεταφορέα.

Ας επανέλθουμε όμως στο σήμερα και στις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η διαρροή. Η αντιπολίτευση και όχι μόνο κατηγόρησαν την κυβέρνηση για κάτι εντελώς αλλόκοτο, ότι η κυβέρνηση μετά την περιβόητη λίστα Πέτσα, εν καιρώ πανδημίας και αβεβαιότητας, ενισχύει και άλλον έναν ολιγάρχη.

Μα, θα έλεγε κάποιος πως αποτελεί μία απολύτως λογική σκέψη… Ναι ή μήπως όχι; Σαφώς και αυτό το επιχείρημα που χρησιμοποιούν «μπάζει». «Μπάζει», γιατί; Γιατί δεν γίνεται να συγχέεις τους καναλάρχες (λίστα Πέτσα, που ήταν πράγματι κατακριτέα) με την Aegean (και την κάθε Aegean). Μα μα μα… Αυτά τα μα δεν θα τελειώσουν ποτέ. Η αλήθεια είναι πως η Aegean, που αποτελεί τον στυλοβάτη στις εθνικές αερομεταφορές, πρέπει να διασωθεί για δύο ζωτικούς λόγους:

1) Ας υποθέσουμε ότι η Aegean δεν ενισχύεται και συνεχίζει να οδεύει προς την πτώχευση και αναπόδραστα στο λουκέτο. Τι αναμένεται να υπάρξει; Ανεργία! Μα (άντε πάλι) θα μεριμνήσει να δώσει το κράτος επιδόματα σε αυτούς. Λες και τα επιδόματα δεν κοστίζουν. Το κόστος αυτών όμως είναι κατά πολύ μικρότερο. Το παραπάνω προφανώς και ισχύει, αλλά αναλογιστείτε αν με την κατάσταση που επικρατεί, θα αποκατασταθούν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι σε κάποια άλλη εταιρεία.

2) Η κατάσταση της Aegean δεν αποτελεί συνέπεια κακομεταχείρισης ή αισχροκέρδειας ή κάποιου σκανδάλου. Αποτελεί συνέπεια της πανδημίας. Αυτό γίνεται φανερό πως λίγο πριν τον ερχομό του covid 19 ετοίμαζε ένα πολύ γενναίο πακέτο επενδύσεων και ετοιμαζόταν και αυτή η ίδια «να απογειωθεί».

Το δικό μου ΜΑ

Στα παραπάνω θα μπορούσα να προσθέσω και άλλα, αλλά θα ήταν κουραστικό να έλεγα τα αυτονόητα. Η γνώμη μου είναι πως η Aegean πρέπει να σωθεί, γιατί οι αερομεταφορές κατέχουν την δική τους υψηλή θέση εθνικής σημασίας καθώς και για τις συνέπειες που θα έχει ένα ενδεχόμενο λουκέτο. Η μόνη ένστασή μου είναι πως ίσως θα ήταν καλό αυτό να μην γίνει με λευκή επιταγή όπως προορίζεται να γίνει. Θα πρέπει να γίνει η προβλεπόμενη ενίσχυση αλλά με την μορφή δανεισμού, όχι δανεικών και αγύριστων για να είναι η κατάσταση win-win και για τις δύο πλευρές.

Συνοψίζοντας, δεν υπάρχει άλλη ελληνική εταιρεία που να μπορεί να καλύψει το κενό που θα άφηνε μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Aegean. Αν την χάσουμε, χάνουμε τεράστια δύναμη από τις αερομεταφορές και αφήνουμε την δυνατότητα σε εταιρείες από γειτονικές χώρες να καλύψουν το κενό. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν για παράδειγμα το κενό της Aegean το κάλυπταν οι Turkish Airlines. Για αυτό και για όλα τα παραπάνω, η διάσωση της Aegean κρίνεται αναγκαία…

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου