Σε ποια ηλικία θεωρείται παιδική παραμέληση να αφήνεις το παιδί μόνο του στο σπίτι; (Έρευνα)

Στη συγκεκριμένη έρευνα το δείγμα ήταν 485 μέλη της NASW που ανέλαβαν δράση από τον Οκτώβριο-Δεκέμβριο του 2015. Τα σενάρια της έρευνας περιλάμβαναν συνθήκες όπως «να αφήνεις ένα παιδί μόνο του στο σπίτι για 4 ώρες», καθώς επίσης και αν το παιδί είχε τραυματιστεί ή όχι κατά τη διάρκεια που έμενε μόνο του, ακόμη κι αν υπήρχαν σχετικοί νόμοι.

Στην περίπτωση που το παιδί ήταν μόνο του για 4 ώρες στο σπίτι, όλοι οι κοινωνικοί λειτουργοί το θεώρησαν ως παιδική παραμέληση αν το παιδί ήταν 6 ετών και κάτω. Αν ήταν από 8 ετών τότε το θεώρησαν ως παιδική παραμέληση πάνω από το 80%, οι μισοί περίπου αν ήταν από 10 ετών και κάτω και αρκετά μειωμένο το ποσοστό αν το παιδί ήταν 12 ή 14 ετών.

Σε συνθήκες όμως που το παιδί τραυματιζόταν ή υπήρχαν σχετικοί νόμοι που δεν επέτρεπαν να αφήνεις το παιδί μόνο του, τότε οι κοινωνικοί λειτουργοί είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να το θεωρήσουν παιδική παραμέληση, ακόμα και στις πιο μεγάλες ηλικίες όπως των 12 ή 14 ετών.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια ηλικία πρέπει να θεωρείται ως παράνομο να αφήνεις ένα παιδί μόνο του για 4 ώρες, πάνω από τους μισούς απάντησαν στην ηλικία των 12 και κάτω, ενώ το 80% συμφώνησε ότι θα έπρεπε να είναι παράνομο για ηλικία 10 ετών και κάτω.

Πηγή:

American Academy of Pediatrics. “At what age is it considered child neglect to leave a child home alone?.” ScienceDaily. 25 October 2019.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!