Το κρυπτονόμισμα του Facebook θα το γυρίσει σε Stablecoin;

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του project του Facebook για το ψηφιακό νόμισμα (κρυπτονόμισμα) Libra, David Marcus, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κρυπτονομίσματα που θα βασίζονται σε πραγματικά εθνικά νομίσματα αντί της κλασικής μορφής κρυπτονομίσματος.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν μια σειρά από τα λεγόμενα stablecoins (βλ. τι είναι το stablecoin;), όπως για παράδειγμα dollar stablecoin, euro stablecoin, sterling-pound stablecoin κ.λπ. Αυτά όπως είναι γνωστό εκ φύσεως, θα διατηρούνται σταθερά με το αντίστοιχο εθνικό νόμισμα αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο έντονες διακυμάνσεις.

Σκοπός του εν λόγω project είναι να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα πληρωμών και γι’ αυτό πρέπει να εξεταστούν οι πιθανές επιλογές. Ωστόσο ήδη τις τελευταίες βδομάδες έχουν αποχωρήσει αρκετές εταιρείες από την ομάδα που θα στήριζε το project του Facebook.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.