Ημέρα Brexit, ημέρα διχασμού;

Το δημοψήφισμα του 2016 οδήγησε το Ην. Βασίλειο σε διχασμό και δεύτερες σκέψεις διότι το αποτέλεσμά του ήταν οριακό, 52-48 υπέρ του «Leave». Έκτοτε έγιναν προσπάθειες για την τελική αποχώρηση που όπως βλέπουμε έπρεπε να φτάσουμε μέχρι τις αρχές του 2020 για να πραγματοποιηθεί η τελική αποχώρηση.

Το Ην. Βασίλειο έγινε μέλος της τότε Ε.Ο.Κ. το 1973 και σήμερα 31/01/20, 47 χρόνια μετά είναι η μέρα επίσημης αποχώρησης από την σημερινή Ε.Ε. Από την μεριά της Ε.Ε. προβλέπεται να χάσει το 15% της οικονομίας της, την «χρηματοοικονομική» πρωτεύουσα Λονδίνο, όπως επίσης και τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες.

Με την αποχώρηση έχει καθοριστεί και το μέλλον της επόμενης γενιάς ενώ ο πρωθυπουργός Boris Johnson έχει υποσχεθεί να κλείσει συμφωνία περί ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε. Ωστόσο οι επικριτές του Brexit δηλώνουν συχνά ότι δεν έχει κάποιο ξεκάθαρο σχέδιο. Για τους υποστηρικτές του Brexit είναι μια μέρα ανεξαρτησίας από το λεγόμενο project της Γερμανίας που απογοητεύει 500 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Σκωτία δηλώνει επανειλημμένως ότι δεν ψήφισε το Brexit και εκφράζει τη διαφωνία με την εν λόγω αποχώρηση και επιθυμεί να προβεί σε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας. Επίσης και η Β. Ιρλανδία δεν είχε ψηφήσει το Brexit.  

Αναμένουμε τους επόμενους μήνες…

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!