2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – η Ιταλία κλείνει σχολεία

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, ανακοινώθηκαν δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Όσον αφορά το ένατο κρούσμα, πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Στην Ιταλία η κυβέρνηση πήρε την απόφαση τα πανεπιστήμια και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά σε όλη την χώρα μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο πρόληψης κατά του κοροναϊού.

*Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό και όχι να προκαλέσει πανικό. Προτείνεται να ενημερώνεστε από επίσημες πηγές σχετικά με τον κορωνοϊό και την εποχική γρίπη. Ενδεικτικά μερικές οδηγίες προστασίας:

Το άρθρο ενημερώθηκε 04/03/20 και ώρα 16.00

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!