24ωρη απεργία την Πέμπτη

24ωρη πανελλαδική απεργία έχει ανακοινωθεί για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 από Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Ε.Κ.Α.

Στην απεργία αναμένεται να συμμετέχουν υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στα εμπορικά πλοία. Επίσης, ο δημόσιος τομέας εκτιμάται να μείνει «ανενεργός» την Πέμπτη. Όπως ήδη είναι γνωστό, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό, ηλεκτρικός. Το τραμ δεν θα λειτουργεί από τις 18:00 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όπως και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτούνται:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

25/11/20 – ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ

Εικόνα: George Laoutaris – Flickr

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!