31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – απαγόρευση σε συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, φτάνοντας 418 συνολικά. 64 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, ενώ νοσηλεύονται 79 άνθρωποι και 13 είναι διασωληνωμένοι. Όλοι παίρνουν ειδική αντιιική θεραπεία! Επίσης, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα στην Ελλάδα μέχρι στιγμής. Όσον αφορά τους θανάτους παραμένουν 5 στο σύνολο.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν αλλάζουν οι οδηγίες προστασίας και περιορισμού και πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε ήδη τον ιό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Ελλάδα υπολογίζονται 2.000-3.000 κρούσματα ενώ η θνητότητα υπολογίζεται από 0,05% μέχρι 1%.

Επιπλέον, ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις από 10 άτομα και πάνω, διαφορετικά θα υπάρχει κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών. Εξαιρέσεις για κυκλοφορία εκτός οικίας, θα μπορούν να είναι η μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε κατάστημα τροφίμων, σε ταχυδρομείο, σε τράπεζα, σε πρατήριο καυσίμων, η μετάβαση για βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας απαρέγκλιτα την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρων και η κίνηση με κατοικίδιο ζώο. Σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα πολιτών να κυκλοφορούν για άλλους λόγους σε πρώτη φάση θα τους γίνεται σύσταση και όχι επιβολή προστίμου.

18/03/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!