Αλλάζει η ώρα την Κυριακή – τι ισχύει

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής και οι δείκτες των ρολογιών γυρίζουν μια ώρα μπροστά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Να τονιστεί ότι έχει ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο η κατάργηση της αλλαγής ώρας, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Πιο συγκεκριμένα, το κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. θα αποφασίσει αν επιθυμεί να έχει μόνιμα θερινή ή χειμερινή ώρα. Έτσι, όποιο κράτος-μέλος επιθυμεί τη θερινή ώρα, θα πρέπει να κάνει την τελευταία αλλαγή το Μάρτιο του 2021 (τελευταία Κυριακή), ενώ αν επιθυμεί τη χειμερινή ώρα, η τελευταία αλλαγή θα γίνει τον Οκτώβρη του 2021 (τελευταία Κυριακή).

Και για τα ιστορικά στοιχεία, τα πρώτα δείγματα για τη θερινή ώρα φαίνεται να ήταν από τον Benjamin Franklin (Βενιαμίν Φραγκλίνο), ο οποίος σε γράμμα του πρότεινε να ξυπνούν οι άνθρωποι μια ώρα νωρίτερα.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!