Ανακοινώθηκαν όλα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τι ισχύει από το Σάββατο 06/02/21 στις 06.00 το πρωί.

Καταρχάς στο «κόκκινο» επίπεδο παραμένουν για 7 ημέρες ακόμα ο δήμος Εορδαίας στην Κοζάνη, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας, ο δήμος Σπάρτης, η Ζάκυνθος, η Λέσβος. Επίσης εντάσσονται στις «κόκκινες» περιοχές και το Ρέθυμνο, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού στην Πιερία, ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης και ο δήμος Τεμπών.

Ως ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και επικίνδυνο χαρακτηρίζεται στις περιοχές του δήμου Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδαίων, Πατρέων και Αγ. Νικολάου Κρήτης. Στις πέντε συγκεκριμένες περιοχές που αναφέρθηκαν θα ισχύουν επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα από τις κόκκινες περιοχές. Συγκεκριμένα, αναστολή λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής, ΟΠΑΠ, ΚΤΕΟ κ.λπ. Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Τα σχολεία θα λειτουργούν με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Τα δημοτικά και βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν μόνο στους δήμους Μυκόνου και Θήρας. Δεν επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών με εξαίρεση τις κηδείες και ατομική προσευχή. Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων. Αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Στις περιπτώσεις της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ισχύουν τα εξής:

Η Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική «εντάσσονται» στις κόκκινες περιοχές πλέον. Σχετικά με τα μέτρα, και στις 3 περιοχές αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργίας των λυκείων, ενώ στις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και βρεφονηπιακούς θα συνεχίσει η φυσική παρουσία.

Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί μόνο με click away, ενώ τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).    

Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα. 

Τα μέτρα για Αττική, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη ξεκινούν από 6 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!