Ανακοινώθηκαν ποιοι τομείς παραμένουν κλειστοί μέχρι 7 Ιανουαρίου 2021

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρουσίασε συνοπτικά το «καθεστώς» σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν στην ελληνική κοινωνία.

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών η κυβέρνηση αποφάσισε ποιοι τομείς δεν θα ανοίξουν μέχρι το τέλος των γιορτών. Συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί παραμένουν κλειστά τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες εκτός όσων έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή, τα χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι την ίδια μέρα και ώρα η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων τη νύχτα.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες για την τηλεργασία και την ατομική άθληση έως 3 άτομα σε ατομικά σπορ. Αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών πρέπει να φέρουν όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών (όσοι εισέρχονται από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι 7 Ιανουαρίου 2021).

Σχετικά με την άπαξ επιστροφή στο μόνιμο τόπο κατοικίας, θα εφαρμόζονται οι ήδη ισχύουσες ρυθμίσεις (επίδειξη Ε1 και Ε9).

Για τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες και το λιανεμπόριο θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Το SMS θα συνεχίσει να ισχύει!

Συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη περίπου κατά 20%. Ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων παρουσιάζει σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και κατειλημμένων κλινών ΜΕθ, συνεχίζει να υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

7/12/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!