Ανακοινώθηκαν τα νέα επιπρόσθετα μέτρα στην Αττική!

Από την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων παρατηρείται ότι τα θετικά κρούσματα του ιού διασπείρονται ανάμεσα σε άτομα που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και αυτό αφορά την Αττική, όπως δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, το 29,07% είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, το 13,43% συνταξιούχοι και 13,27% άνεργοι.

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ως τις 4 Οκτωβρίου λαμβάνονται τα εξής περιοριστικά μέτρα:

Θεσπίζεται ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους. Εξαίρεση αποτελούν οι χώροι στους οποίους ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως για παράδειγμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, οι προβολές στους κλειστούς κινηματογράφους.

Θεσπίζεται ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

Συστήνεται για άτομα των 65 και άνω:  

Περιορισμός των μετακινήσεων για τις επόμενες 14 ημέρες στις απολύτως αναγκαίες, λαμβάνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας καθώς και την αποφυγή επαφών πέραν του στενού οικογενειακού κύκλου. Επίσης, συστήνεται για αυτές τις ομάδες η αποφυγή μετακινήσεων με τα ΜΜΜ.  

Επιπλέον για την Αττική αποφασίζεται η διανομή θετικών ασυμπτωματικών που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. μετανάστες) σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Για την προστασία των εργαζόμενων:

Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι εκτελούν εργασίες γραφείου ή που υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως.

Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε 3 κύματα για το δημόσιο τομέα, στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί.

Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 «κύματα» εντός 2ώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.

Σαρωτικοί έλεγχοι σε εργοδότες και εργαζόμενους που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας (δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας).  

rapid tests από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής, αλλά και σε υπηρεσίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για παράδειγμα σχολεία, ΜΜΜ, νοσοκομεία.

18/09/20

Εικόνα: Νέα Δημοκρατία – Flickr

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!