Αναστολή θεατρικών παραστάσεων – δημιουργείται ειδική πλατφόρμα για τα μέτρα

Αναστολή των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων και ειδική πλατφόρμα για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα μέτρα, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 24/09/20 αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις. Ο περιορισμός αυτός δεν καταλαμβάνει θερινούς κινηματογράφους. Επιπλέον, εφόσον το επιθυμούν οι οργανωτές, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, στο μέτρο του εφικτού πάντα, θα μεταδίδονται με live stream από την ΕΡΤ.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας των κλειστών θεατρικών και μουσικών σκηνών, έτσι ώστε να μπορέσουν κατάλληλα να ετοιμαστούν οι καλλιτέχνες.

Προκειμένου κάθε πολίτης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο covid19.gov.gr.

Οι πολίτες θα βλέπουν ένα χάρτη της Ελλάδας με δυο βαθμίδες, ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον «βαθμό επικινδυνότητας» ο οποίος ισχύει εκείνη την χρονική περίοδο για την περιοχή αυτή. Κάθε Δήμος ή αντιστοίχως Περιφερειακή Ενότητα θα είναι χρωματισμένη με έναν από τους τέσσερις βαθμούς επικινδυνότητας, με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί ή με κόκκινο.

Ο πολίτης επίσης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα και αυτόματα να βλέπει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων για την περιοχή του. Επιπλέον του χάρτη, θα υπάρχει και ένας πίνακας στην σελίδα, στον οποίο θα αναρτώνται και θα αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία. Τι ισχύει, δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος Δήμος είναι σε πράσινο, σε κίτρινο και ούτω καθ’ εξής και βέβαια και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει, δηλαδή, για τα σχολεία, για την εστίαση, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την άθληση. Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΓΓΠΠ – 23/09/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!