Ανοίγουν τα θερινά σινεμά: πώς θα λειτουργούν

Από Δευτέρα 1 Ιουνίου ανοίγουν τις πόρτες τους τα 170 περίπου θερινά σινεμά της Ελλάδας για τους λάτρεις των ταινιών, επιστρέφοντας σταδιακά στην κανονικότητα.

Στους κανόνες λειτουργίας των θερινών σινεμά προβλέπεται υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους, κατά τρόπον ώστε η πληρότητα να μην υπερβαίνει το 75%. Επίσης, θα είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση

Διάλειμμα κατά τη διάρκειας της προβολής δεν θα υπάρχει, ωστόσο τα κυλικεία θα είναι ανοιχτά. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους εργαζόμενους (για τους θεατές δεν είναι υποχρεωτική), ενώ θα πρέπει να τηρείται η εφαρμογή σχετικών κανόνων σε κοινοποιηθείσες εγκυκλίους του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού. Επιπλέον, θα πρέπει να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Δεν αναμένεται σημαντική μείωση της τιμής των εισιτηρίων λόγω μείωσης του Φ.Π.Α. στο 13%, σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις αιθουσαρχών.

Μεγάλο είναι το πλήγμα για τους κινηματογράφους με κλειστές αίθουσες, διότι αναστέλλεται η λειτουργία τους μάλλον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σχετικά με τα drive-in, η Πανελλήνια Ένωση Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών ετοιμάζεται να καταθέσει υπομνήματα για το θέμα στους δήμους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο θερινό σινεμά που επισκέπτεστε.

01/06/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!