Από 5 Μαΐου τα πρώτα αθλήματα – τι ανακοινώθηκε

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε ότι σε αρχικό στάδιο θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η περίοδος αυτή θα είναι πιλοτική και οι ανακοινώσεις θα ισχύουν από την προσεχή Τρίτη, 5 Μαΐου, έως και σχεδόν τα μέσα του μήνα. Μετά από αυτή την περίοδο θα επανέλθει το Υπουργείο με νεότερα.

Θα επιτραπούν, ακόμη, για αθλητές ηλικιών Εφήβων – Νεανίδων και μεγαλύτερες, μόνο προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους και μόνο για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως:
– Τένις
– Ποδηλασία δρόμου
– Γκολφ
– Ιππασία
– Σκοποβολή
– Τοξοβολία
– Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης
– Ορειβασία – αναρρίχηση (σε ανοικτούς χώρους)
– Τρίαθλο
– Υποβρύχια δραστηριότητα
– Μηχανοκίνητος αθλητισμός
– Αεραθλητισμός
– Χειμερινά αθλήματα,

Τα αθλήματα θα γίνονται πάντα υπό τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική ευθύνη.

Για τα μαχητικά αθλήματα:
–    Πάλη,
–    ΤάεΚβοΝτο,
–    Πυγμαχία,
–    Τζούντο,
–    Καράτε,
–    Ζίου Ζίτσου,
–    Παγκράτιο,
–    Κικ Μπόξινγκ κ.ά.,
επιτρέπεται προπόνηση ΜΟΝΟ φυσικής κατάστασης και σε ανοικτούς χώρους. 

Εννοείται χωρίς επαφή και τηρώντας τις αποστάσεις! Προπονήσεις αθλημάτων υγρού στίβου σε κολυμβητικές δεξαμενές, θαλάσσιο σκι και αθλήματα παραλίας, όπως για παράδειγμα μπιτς βόλεϊ θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο. 

Όπως σε μεταγενέστερο χρόνο θα ληφθεί μέριμνα και για τους αθλητές ΑμεΑ.

Σχετικά με την εξέλιξη των πρωταθλημάτων, των δημοφιλών -κυρίως- αθλημάτων και ειδικά του ποδοσφαίρου, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε:
 
«Ψηφίσαμε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στις διοργανώτριες αρχές να αποφασίσουν αν θα διακόψουν τα πρωταθλήματά τους ή αν θα τα ολοκληρώσουν σε επόμενο χρόνο μέσα στο καλοκαίρι και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».
 
Για την πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου θα επιτραπεί από την προσεχή Τρίτη 5 Μαΐου, 
–    η προπόνηση ομάδων ποδοσφαίρου των ΠΑΕ, μελών της SL1, 
–    σε αυστηρώς ολιγομελή τμήματα 6-8 αθλητών, 
–    πάντοτε σε ανοιχτά γήπεδα, 
–    με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, βασισμένα και στα διεθνή δεδομένα.
 
Η προπόνηση θα αφορά ΑΥΣΤΗΡΑ 
– στην επαναφορά της φυσικής κατάστασης των αθλητών, 
– στην ενδυνάμωση και 
– στη βελτίωση ατομικής τεχνικής.

Επίσης, δεν πρόκειται να επιτραπεί η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων που έχουν εγκαταστήσει αρκετοί δήμοι σε πάρκα και πλατείες. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους υποψηφίους μαθητές των Πανελλαδικών που έχουν δηλώσει Σ.Ε.Φ.Α.Α., Στρατιωτικές σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε στο αμέσως επόμενο στάδιο άρσης των περιορισμών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να μπορούν να προπονηθούν επαρκώς για τα αγωνίσματα στα οποία θα εξεταστούν.

Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο:

30/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!